Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Marti, miercuri, joi, vineri...a venit vacanta!

Fara teme obligatorii, dar cu recomandari extrascolare

Cu cateva zile inaintea vacantei, Inspectoratul Scolar a decis ce activitati ar trebui sa umple timpul liber al scolarilor bucuresteni, in lipsa temelor obligatorii. Daca cei mici sunt sfatuiti sa invete cantece si poezii, sa danseze, sa realizeze colaje sau sa participe la activitati casnice, elevii din invatamantul gimnazial pot exersa dialogul "constructiv" transmitand mesaje prin e-mail colegilor, prietenilor sau institutiilor sau initiind activitati comunitare, sportive sau turistice impreuna cu grupul de prieteni. Pentru cei din categoria "licean, 18 ani" se recomanda exercitii de luare independenta a deciziilor, pentru ca, se stie, alocatia le-a fost sistata, iar un fotoliu la teatru costa. Asa ca, scolarii bucuresteni pun rucsacul in cui, doar pe jumatate. Inspectoratul Scolar le propune o vacanta activa. Cat de mult vor respecta scolarii indicatiile primite, vom vedea pe 11 februarie, cand elevii se vor intoarce la clase pentru un nou semestru scolar.

Pentru vacanta care incepe sambata si care va dura o saptamana, Inspectoratul Scolar a decis ca elevii sa nu primeasca teme obligatorii, dupa ce o decizie similara a fost luata si pentru vacanta de iarna. Totusi, elevilor bucuresteni li se recomanda de catre Inspectoratul Scolar activitati extrascolare, in functie de clasa in care invata. Daca cei mici ar trebui, dupa parerea inspectorilor, sa realizeze colaje, elevii din clasele primare ar trebui sa invete ca altruismul salveaza lumea, iar in acest sens trebuie sa stranga si sa doneze jucarii copiilor orfani. In plus, pentru o comunicare dibace se recomanda "transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail catre colegi".

Astfel, pentru invatamantul prescolar sfatul inspectorilor este ca elevii sa invete poezii si cantece si sa realizeze colaje. Copiii de gradinita sunt sfatuiti sa participe la activitati casnice, sa vizioneze spectacole pentru varsta lor si desene animate nonagresive, sa danseze si sa se implice in diverse jocuri.

Elevilor din clasele primare, Inspectoratul Scolar le recomanda scrierea unor litere invatate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzica adecvate varstei, sa mearga la piese de teatru pentru copii si filme nonagresive. Elevii mici trebuie sa stranga si sa doneze jucarii pentru copiii orfani si cei din familii fara posibilitati financiare, sa participe la activitati sportive si turistice. Totodata, pentru cei din invatamantul gimnazial se recomanda participarea la concerte adecvate varstei, impreuna cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentari power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail catre colegi, prieteni sau institutii, initierea unor actiuni comunitare impreuna cu grupul de prieteni, activitati sportive si turistice. Liceenilor li se recomanda sa participe la concerte, piese de teatru si filme, sa faca exercitii de luare independenta a deciziilor sau activitati sportive si turistice.

Oana ROTARU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00496 sec.