Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Voronin, premiat pentru antiromanism

Patriarhului rus Aleksii al II-lea isi plateste cu zeci de mii de dolari "slugile" credincioase

Presedintele moldovean Vladimir Voronin a primit luni, din partea Fundatiei Internationale pentru unitatea popoarelor ortodoxe, patronata de patriarhul Rusiei Aleksii al II-lea, un premiu in valoare de cateva zeci de mii de dolari pentru pozitia "ferma" impotriva "agresiunii" Bisericii Romane in Republica Moldova. El a fost aplaudat "la scena deschisa" de o distinsa audienta, din care facea parte si presedintele Vladimir Putin precum si patriarhul Chisinaului si al intregii Moldove, Vladimir, seful Mitropoliei Moldovei, dependenta canonic de Patriarhia Rusa. In acest timp, doi preoti romani faceau noi demersuri la Cahul, in sudul Republicii Moldova, pentru a li se permite sa ramana pe teritoriul republicii, transmit agentiile de presa de peste Prut.

In alocutiunea rostita dupa primirea premiului "Pentru merite deosebite in consolidarea unitatii popoarelor ortodoxe", a carui suma Patriarhia Rusa n-a dorit s-o dezvaluie, presedintele moldovean s-a asezat in descendenta "marilor sai precursori", nimeni altii decat "talentatii nostri inaintasi" - Stefan cel Mare, Petru Movila, Dimitrie Cantemir, marele staret moldovean Paisie Velicicovschi si Alexandru Ipsilanti.

Patriarhul rus Aleksii aduce diferendul transnistrean in sfera religiosului

Seful Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat ca, "in pofida unor probleme politice, Biserica Ortodoxa din Moldova va ramane unita pe ambele maluri ale Nistrului". "Unitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, ca parte a Patriarhiei Moscovei, constituie o garantie a solutionarii conflictului transnistrean", a mai afirmat patriarhul rus in cadrul unei conferinte de presa dupa intrevederea avuta cu presedintele moldovean. "Rusia este un participat activ la procesul de negocieri pentru definitivarea unui statut politic pentru Transnistria si noi speram intr-o rezolvare cat mai rapida si pasnica a conflictului" a adaugat Aleksii al II-lea.

La randul sau, Vladimir Voronin a multumit patriarhului rus pentru aprecierile facute la adresa activitatii sale, subliniind ca tot ceea ce a facut "pentru intarirea Mitropoliei Moldovei, pentru intarirea Bisericii, este obligatoriu pentru stabilitatea societatii".

Vladimir Voronin urmeaza sa poarte, marti, convorbiri cu seful statului rus Vladimir Putin, cu care va aborda problematica transnistreana.

M.N.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01302 sec.