Ziua Logo
  Nr. 4134 de joi, 17 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare

Jurnalistii de la "Gardianul" au aflat ca intr-o declaratie Hayssam vorbeste despre culisele scandalului rapirii jurnalistilor, cu referire la implicarea doctorului Mohamad Yassin si relatia dintre acesta si presedintele Traian Basescu.

Sirianul Omar Hayssam, condamnat in Romania la 20 de ani de inchisoare pentru terorism, rezerva noi surprize in dosarul in care este judecat pentru rapirea jurnalistilor romani. Avocatii sirianului au depus la dosar o serie de documente, ce ar putea schimba radical datele acestui proces. Potrivit cotidianului "Gardianul", la dosar a fost depusa o declaratie olografa a lui Hayssam, data in fata unui notar, care numara nu mai putin de 31 de pagini. Aparatorii sirianului i-au cerut presedintelui completului de judecata sa pastreze documentele in fisetul personal si sa fie puse doar la dispozitia membrilor completului si procurorului. Avocatii au justificat cererea prin faptul ca documentele cu pricina contin referiri "la persoane cu functii politice si in stat", iar aparitia lor in mass-media ar aduce deservicii lui Omar Hayssam. Jurnalistii de la "Gardianul" au aflat ca in declaratie se vorbeste despre culisele scandalului rapirii jurnalistilor, cu referire la implicarea doctorului Mohamad Yassin si relatia dintre acesta si presedintele Traian Basescu.

De asemenea, alaturi de aceasta declaratie, au mai fost depuse inca doua ce apartin lui Mohammad Munaf, din 3 aprilie 2007 si 27 iunie 2007, ce poarta amprenta arestatului din baza militara americana, dar si a comandantului Brian Thompson de la Camp Cropper, care-l mentioneaza pe doctorul Yassin drept omul care a condus interogatoriile din Irak dupa eliberarea jurnalistilor, ca reprezentant personal al presedintelui Traian Basescu.

Desi avocatii au cerut expres ca declaratia sirianului sa fie tinuta departe de ochii presei, jurnalistii de la "Gardianul" au aflat totusi ca documentul contine informatii despre culisele scandalului rapirii jurnalistilor, cu referire la implicarea doctorului Mohamad Yassin si relatia dintre acesta si presedintele Traian Basescu.

Doctorul Yassin, cel caruia Omar Hayssam i-a incredintat toata averea sa, a fost unul dintre personajele care au jucat un rol important in eliberarea celor trei jurnalisti. Declaratia sirianului este cu atat mai importanta, cu cat ofera detalii despre puterea lui Yassin, legaturile sale la varf si jocul facut pentru ascunderea unor obscure interese economice derulate pe teritoriul tarii noastre.

In declaratia sa, sirianul a dat numele unor persoane pentru care Yassin l-a pus sa "decarteze" periodic sume de bani cu care sa cumpere tacerea autoritatilor. In plus, Hayssam a amintit si numele unor institutii importante ale statului, ba chiar si unele servicii informative. Potrivit documentului, spagile sareau de 50.000 de euro/cap de protector. Pe scurt, Hayssam a trecut in revista o serie de personaje din actuala conducere a statului si din serviciile secrete. Declaratia arata, negru pe alb, ca tot scandalul legat de rapirea jurnalistilor a stat in mainile tandemului Mohamad Yassin - Traian Basescu.

O.R.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Erorile lui Nostradamus (6194 afisari)
 Prim-ministru jucator (3500 afisari)
 Coruptie in SRI (3080 afisari)
 Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni (2414 afisari)
 Nu vreti un doctorat? (2143 afisari)
 Moda testicolelor agatate de masina face ravagii in SUA (2672 afisari)
 Bulgaria, calul troian al Rusiei in UE si NATO (2203 afisari)
 Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare  (2011 afisari)
 Un palmier din Madagascar se vede din spatiu (1832 afisari)
 Cristian Cioaca: "Elodia este in viata" (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01302 sec.