Ziua Logo
  Nr. 4133 de miercuri, 16 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Tariceanu: Mapa profesionala reprezinta "dosarul de cadre"

Premierul doreste sa se intalneasca cu Presedintele

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat astazi, dupa sedinta de Guvern, ca ii solicita sefului statului o noua intalnire pentru "a analiza detasat si obiectiv" cazul Norica Nicolai si documentele din mapa profesionala a acesteia. In functie de aceasta intalnire, a precizat premierul, va decide daca sesiseaza sau nu Curtea Constitutionala pentru refuzul lui Traian Basescu de a accepta nominalizarea Noricai Nicolai.

"Ii solicit presedintelui Basescu o intalnire pentru a analiza detasat si obiectiv acest dosar nenorocit de cadre si pentru a iesi din impasul nominalizarii unui mininstru al Justitiei", a anuntat premierul.

El a precizat ca a vazut luni "pentru prima data in viata" sa un dosar de cadre, "elementul de opresiune, de instaurare a fricii de care s-au folosit comunistii" si l-a criticat pe seful statului ca a iesit la rampa cu asa ceva, mai ales ca "un dosar de cadre nu poate fi consultat decat de titular". De asemenea, a precizat ca este "extrem de dezamagit" de modul in care seful statului, la 18 ani de la Revolutie, "intr-o tara ce vrea sa fie democratica si europeana", a utilizat in scopuri personale "cel mai abject instrument cu care romanii erau tinuti sub teroare" - dosarul de cadre, rebotezat in prezent mapa profesionala.

"Daca vrem s-o analizam pentru postura de candidat la postul de ministru, sa incepem analiza din 1990 incoace... Dar vad ca am ajuns ca la 18 ani dupa 1990 sa folosim aceleasi dosare si sa judecam oamenii nu dupa ce au facut din 1990, ci in functie de aceleasi criterii. Mi se pare cel mai imoral lucru posibil. Un astfel de dosar era cel mai abject instrument folosit de comunisti" a precizat Tariceanu, citat de NewsIn.

Premierul a subliniat ca "nu exista nicio conditie legala pe care Norica Nicolai sa nu o indeplineasca", iar partidul isi asuma raspunderea pentru partea politica.

Tariceanu a accentuat ca Norica Nicolai nu poate fi condamnata toata viata pentru acea eroare profesionala, pentru care si platit.

"Vreau sa supun atentiei publice decizia CSM care a sustinut ca asa zisele mape profesionale, respectiv dosarele de cadre pot fi consultate doar de titularii acestora. Sunt convins ca presedintele va respecta decizia CSM si pe viitor nu va mai folosi in alte cazuri acest instrument imoral pentru a-si atinge scopurile de imagine", a mai declarat Tariceanu.

A.V.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Presedinte tras pe sfoara? (4250 afisari)
 Musamaua Talpes (3818 afisari)
 90 de ani de la rapirea tezaurului (3442 afisari)
 Dosarul de cadre al Monicai Macovei (3191 afisari)
 Stenogramele Hayssam - Nastasiu (3180 afisari)
 Republica Moldova se va uni cu Romania (6383 afisari)
 Tom Cruise nu este tatal biologic al micutei Suri (2277 afisari)
 Curtea de la Haga s-ar putea pronunta anul acesta in cazul Insulei Serpilor (2177 afisari)
 Jurnalisti de la Academia Catavencu, "prinsi" pe Otopeni (1948 afisari)
 Romanii pot lua credite ieftine de la orice banca din UE (1819 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01240 sec.