Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Consiliul FMI va analiza decizia G20 pentru suplimentarea resurselor Fondului cu 250 de miliarde de dolari prin DST

In urma deciziei de la summit-ul G20, ministrii de Finante si guvernatorii din cele 185 de state membre ale Fondului Monetar International (FMI) vor analiza metodele pentru a mari lichidatea tarilor membre prin emisiunea a 250 de miliarde de dolari convertite in drepturi speciale de tragere (DST), moneda folosita de Fond pentru evaluarea activelor, a declarat puratoarea de cuvant a FMI, Caroline Atkinson, citata de Reuters, transmite joi NewsIn.

Marti, Juergen Stark, membru in Comitetul executiv al Bancii Centrale Europene, a declarat in cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul german Handelsblatt ca "nu s-a facut o analiza din care sa reiasa ca ar fi nevoie de un surplus de lichiditate", oficialul explicand ca decizia liderilor G20 implica riscul de a se crea o spirala inflationista ca urmare a suplimentarii resurselor Fondului prin emisiunea Drepturilor Speciale de Tragere (DST) in valoare de 250 miliarde de dolari si vanzarea de aur, estimandu-se astfel ca resursele vor ajunge la 1.100 de miliarde de dolari". Stark preciza la acel moment ca astfel se creeaza "un elicopter de bani".

Drepturile speciale de tragere, abreviate la nivel international prin SDR, reprezinta o moneda virtuala a Fondului, echivalentul unui cos valutar compus din dolar, yen, lira sterlina si euro. Toate operatiunile efectuate de FMI se calculeaza in DST. Joi, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta de 4,6972 lei pentru un DST.

In cadrul summit-ului desfasurat pe 2 aprilie la Londra, liderii G20 au convenit triplarea resurselor FMI la 750 de miliarde de dolari, emiterea DST si vanzarea de aur, estimandu-se ca astfel se vor obtine 1.100 miliarde de dolari.

Andreea IORDACHE
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01243 sec.