Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Comunistii nu au castigat inca oficial alegerile din Basarabia: anuntarea rezultatelor finale a fost amanata

Ultimele rezultate partiale au scazut cu un mandat numarul celor castigate de comunisti, astfel ca Opozitia ar putea bloca, teoretic, nominalizarea unui presedinte de catre Partidul Comunist

Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a amanat miercuri anuntarea rezultatelor oficiale ale alegerilor legislative de duminica, in conditiile in care presedintele Comisiei a fost internat in spital din cauza stresului, transmite NewsIn.

Presedintele Comisiei, Eugen Stirbu, a "fost internat miercuri dimineata din cauza stresului cauzat de scandalul din jurul alegerilor parlamentare", a declarat Iuri Ciocan, un oficial din Comisia Electorala Centrala. In aceste conditii, conferinta de presa ce urma sa aiba loc miercuri, pentru a anunta rezultatele, a fost amanata, urmand sa fie reprogramata pentru cel tarziu vineri.

Potrivit ultimelor informatii publicate pe site-ul oficial consacrat alegerilor din Republica Moldova, www.alegeri.md, Partidul Comunist a obtinut 49,9% dintre voturi, nu 49,98% asa cum fusese anuntat luni, ceea ce le asigura 60, nu 61 de mandate in Parlament. Daca aceste cifre se confirma, ar putea sa permita, teoretic, Opozitiei, sa blocheze ulterior alegerea unui nou sef al statului, pentru care sunt necesare 61 de voturi.

Potrivit Jurnalului de Chisinau, comunistii au pierdut mandatul in favoarea Partidului Liberal Democrat, care in prezent are un numar egal de mandate cu Partidul Liberal, respectiv 15. Alianta Moldova Noastra va avea 11 mandate, noteaza NewsIn.

Conform ziarului Timpul, Comisia Electorala Centrala si-a intrerupt sedinta pentru a consulta Curtea Constitutionala si Curtea Suprema de Justitie in vederea gasirii unui mecanism juridic, astfel incat concurentii electorali - PL, PLDM si AMN - sa aiba acces la listele de alegatori.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00506 sec.