Ziua Logo
  Nr. 4129 de vineri, 11 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Presedintele spune ca nu o va numi pe Nicolai ministru niciodata

Basescu se plange ca premierul nu-i raspunde la telefon

Presedintele Traian Basescu a iesit cu putin timp in urm la rampa cu o declaratie pe care a sustinut-o de la bun inceput: "Nu o voi numi pe Norica Nicolai ministru al justitiei". "Niciodata". Motivele au fost prezentate anterior intr-un comunicat de presa prezentat in aceasta dupa-amiaza.

Basescu este in schimb dispus sa se supuna "hotararii Parlamentului" si sa semneze decretul de numire, in cazul in care nominalizarea ca trece prin Parlament, si Legislativul va fi de acord.

Foarte grav este, a mai spus Presedintele, ca premierul Tariceanu nu i-a raspuns la telefon ieri, cand intentiona sa "analizeze mapa profesionala a Noricai Nicolai" impreuna cu acesta si sa ajunga la un consens.

"Nu mi-a raspuns la telefon, ceea ce este inadmisibil, pentru ca putea fi vorba despre o problema de siguranta nationala", a motivat Basescu, aratand ca in aceste conditii este clar ca "sistemul de comunicatii presedinte-premier face imposibila legatura".

"Nu am convocat declaratia de presa pentru a da explicatii pe marginea comunicatului. Pentru acest lucru oricare dintre dumneavoastra, in baza Legii accesului la informatii, poate solicita Parchetului General mapa profesionala a procurorului Norica Nicolai. Nu este un document clasificat. Analizand performanta profesionala si incidentele profesionale ale doamnei Norica Nicolai, plus incidentele din Senat am inteles ca adesea falsul este un mod de a lucra al doamnei Norica Nicolai, atat profesional cat si politic. Din acest motiv nu o voi numi niciodata ministru al Justitiei. Primul ministru are si o alta varianta, daca doreste sa o numeasca, trecand prin Parlament. In baza hotararii Parlamentului Romaniei, voi fi obligat sa semnez decretul de numire. Dar atata timp cat se foloseste varianta remanierii prin legatura prim-ministru presedinte nu voi semna niciodata decretul de numire a doamnei Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei. Sigur ca politicienii incearca un fel de spectacol, fiecare incercand sa valorifice in favoarea lui incidentul. Vreau sa stiti ca voi ramane consecvent pozitiei mele de a respinge ministri atunci cand despre ei voi sti ca nu indeplinesc conditiile pentru al fi ministrii in Guvernul Romaniei. Ma voi supune insa intotdeauna, asa cum am facut si in cazul Cioroianu si in cazul fostului ministru al Justitiei hotararilor Parlamentului. Parlamentul este forul suprem de decizie in Romania. As vrea sa mai semnalez un lucru foarte grav, care mi se pare inadmisibil si trebuie adus la cunostinta publica pentru ca el risca sa devina o amenintare la securitatea nationala. Aseara am incercat in mod repetat sa iau legatura cu primul ministru. Era vorba de insistenta mea de a-l invita sa vedem impreuna mapa profesionala a doamnei Norica Nicolai. Speram ca il voi convinge sa renunte la candidatura. Refuzul de a raspunde la apelul telefonic al presedintelui Romaniei este in sine un lucru grav. Putea sa fie o problema de securitate nationala. Nu era, dar putea sa fie. A creea si tolera un asemenea precedent este inadmisibil intr-un stat de drept, avand in vedere responsabilitatile pe care amandoi le avem", a declarat, vineri, seful statului. Presedintele Basescu a invitat presa sa solicite Parchetului General mapa profesionala a Noricai Nicolai, fiind convins ca "lucrurile vor fi mult mai lamuritoare"

A.VINTILA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Descoperire bizara intr-o galaxie vecina (3318 afisari)
 Chimia plagiatului (2538 afisari)
 Astrograme (2422 afisari)
 Santier naval top secret (2386 afisari)
 A cincea criza (2307 afisari)
 Mircea Radu se insoara (5067 afisari)
 Adrian Severin cere inlocuirea presedintelui "nefunctional" (1622 afisari)
 Cancerul la san detectat la dentist (1137 afisari)
 Bush: "Ar fi trebuit sa bombardam Auschwitz-ul" (1117 afisari)
 Norica Nicolai: Comportament nedemn pentru un barbat si abuziv pentru un presedinte (1116 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01013 sec.