Ziua Logo
  Nr. 4496 de joi, 26 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul!

Cuplurile care vor cu orice pret sa stie daca dragostea lor va dainui, ar putea afla daca si-au intalnit sufletul pereche participand la un simplu test matematic, informeaza "Daily Telegraph".

Un profesor american si echipa sa de cercetatori au perfectionat un model matematic ce calculeaza daca o anumita relatie va fi una trainica, sau dimpotriva, trecatoare. In cadrul studiului la care au participat 700 de cupluri, profesorul James Murray, matematician de la Universitatea Oxford, a prezis rata divorturilor cu o acuratete de 94%. Calculele sale erau bazate pe o conversatie de 15 minute cu cei doi indragostiti.

In timpul interviului, acestia erau rugati sa stea in colturi opuse intr-o camera si sa raspunda unor intrebari despre bani, sex sau relatia cu socrii. Profesorul Murray si colegii sai au inregistrat conversatia si le-au dat celor doi soti note in functie de raspunsurile lor. Partenerul care manifesta afectiune, umor sau fericire in timpul conversatiei primea numarul maxim de puncte, iar cei care afisau dispret sau agresivitate - pe cel minim.

"Dispretul s-a dovedit mai distrugator decat dezgustul, supararea sau mania. Dupa evaluare si notare, rezultatele au fost introduse in modelul matematic si plasate pe un grafic. Punctul in care cele doua linii se intersectau ilustra sansele de succes sau esec. Sunt inca uimit ca sentimentele oamenilor pot fi integrate intr-un model matematic si ca o previziune poate fi facuta", a declarat Murray.

Cinci categorii de cupluri casatorite

Potrivit acestuia din urma, cuplurile casatorite pot fi impartite in cinci grupuri, doua dintre care sunt stabile, doua nu si o categorie de mijloc. Astfel ca, in functie de grupul caruia apartineau, cuplurile puteau divorta in viitorul apropiat sau mai incolo. Prima categorie pe care au identificat-o a fost cea a cuplului "validator", membrii acestuia sunt calmi, foarte apropiati, se sprijina unul pe celalalt si se simt bine in compania persoane iubite.

Al doilea grup este cel al cuplului "ezitant", care incearca sa evite confilictele si confruntarile. "Cele mai stabile relatii sunt cele care adopta o viziune de moda veche si vad mariajul ca un parteneriat", a mai adaugat Murray.

A treia categorie este cea a cuplului "volatil", care sunt romantici si se iubesc patimas, dar au si certuri aprinse, ei fiind un amestec intre stabilitate si instabilitate, in general ei tind sa fie nefericiti.

In grupul cuplului "ostil" se incadreaza perechea in care nu exista comunicare. In final, cuplurile "ostile detasate" sunt cele in care unul dintre membrii este dornic de confruntari si certuri, iar celalalt este total neinteresat. "Previziunile initiale erau 100% corecte in studiul celor 700 de cupluri. Insa, ceea ce a scazut acuratetea anticiparilor noastre au fost cuplurile care, desi erau nefericite, am crezut ca vor ramane impreuna, dar ei au divortat", a concluzionat Murray, potrivit "Daily Telegraph".

R.R.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Macel pe hoitul Doi s-un sfert (3902 afisari)
 Miza politica: Reinvierea D.A. (3350 afisari)
 Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga" (2503 afisari)
 UE sare la gatul SUA (2451 afisari)
 Pitcovici si afacerile cu droguri (2359 afisari)
 Raport NASA: Lumea este amenintata in 2012 de o puternica furtuna solara cu efecte devastatoare (5400 afisari)
 Nastase: S-ar putea ca Puiu Popoviciu sa primeasca o oferta interesanta - sa cedeze actiuni pentru ca "astfel de greseli" sa nu se mai repete  (2719 afisari)
 S-a facut de cacao: Un arbitru din Romania a facut pe el in timpul unui meci de fotbal (VIDEO) (2327 afisari)
 A cautat o viata intreaga un soldat care i-a salvat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial (2069 afisari)
 Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul! (1752 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01082 sec.