Ziua Logo
  Nr. 4125 de luni, 7 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Curtea de Apel Brasov i-a ridicat interdictia de a parasi tara

Cioaca, drum bun spre Elodia

Telenovela "Elodia" continua cu un nou episod: Cristian Cioaca, sotul-politist al avocatei disparute, Elodia Ghinescu, poate parasi tara. Acest fapt, certificat de Curtea de Apel Brasov, care a ridicat, luni, interdictia de a parasi tara emisa pe numele sotului Elodiei, arunca, deja, noi semne de intrebare asupra anchetei. Mai ales ca, potrivit unor informatii aparute in mass-media, celebra "soata" a lui Cioaca ar fi in Spania, unde si-ar fi schimbat numele si look-ul. Politistul Cristian Cioaca este suspectat de uciderea sotiei sale care a disparut de la domiciliu pe 29 august 2007. Avocatul lui Cioaca, Florentin Sorescu, a declarat, luni, ca decizia Curtii de Apel Brasov de a ridica interdictia de a parari tara pentru clientul sau este o hotarare definitiva. "Cioaca poate parasi tara daca doreste, dar nu are de gand sa faca acest lucru. Nici vorba de asa ceva. El va sta la dispozitia anchetatorilor de cate ori este nevoie", a spus Sorescu. Procurorii au emis, pe 21 noiembrie 2007, o decizie de prelungire cu 29 de zile a interdictiei de a parasi tara a lui Cioaca, insa in urma contestatiei depuse de aparatorul acestuia s-a revenit asupra deciziei.

Legea ii permite

ZIUA Online a aflat si care este "secretul" acestei decizii: Legea nu ii poate obliga pe cei acuzati de procurori sa paraseasca tara decat in baza unei decizii a unei instante, oricat de periculos ar fi "infractorul". Cu alte cuvinte, nici politistul, nici procurorul nu poate dispune o astfel de masura chiar daca respectivul este terorist. In acest caz, daca o instanta considera neintemeiate motivatiile politistilor sau procurorilor, pana se face recurs, sau pana la o hotarare definitiva, Cioaca este liber sa plece unde vrea.

Politistul Cioaca a intrat, luni, intr-un nou concediu medical, pana duminica viitoare. Avocatul lui Cioaca a declarat ca nu stie care este motivul pentru care i s-a acordat concediu medical clientului sau, dar ca l-a vazut schiopatand dupa ce a fost la patinoar.

Dupa disparitia sotiei sale, Cioaca si-a luat concediu medical pe baza de stres, in intervalul 11 - 24 septembrie, iar din 25 septembrie pana pe 9 octombrie, el a intrat in concediu de odihna legal. Pe 11 octombrie, politistul a intrat intr-un nou concediu medical, de trei zile, dupa doar o zi de munca, pe motiv ca sufera de "sindrom nervos depresiv". Apoi, sotul Elodiei Ghinescu a revenit la serviciu in intervalul 15 - 23 octombrie, urmand un nou concediu medical intre 24 octombrie - 6 noiembrie. In perioada 9-25 noiembrie, politistul a intrat in concediu fara plata.

Petrisor CANA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calendar Fiscal 2008 (5497 afisari)
 Jale la DIICOT (5097 afisari)
 Noua lupta de clasa (2655 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy si legatura cu KGB-ul (2227 afisari)
 Crima din familia Theron din nou sub lupa (2113 afisari)
 Cioaca, drum bun spre Elodia (3582 afisari)
 SUA si Iranul la un pas de razboi  (2285 afisari)
 Becurile economice - bune, dar rele (2235 afisari)
 Un american si-a pus iubita la fiert (1811 afisari)
 Dinozaurii au disparut din cauza... tantarilor (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00452 sec.