Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ce au in comun sinceritatea lui Pogea si avertizarea lui Orban?

Leonard Orban: Previziunile Comisiei Europene pentru Romania ar putea fi "ajustate in jos"

In contradictie cu prognozele avute in vedere de actualii guvernanti la construirea bugetului de stat, respectiv o crestere de 2,5% , si cu afirmatiile facute, cu doar o saptamana in urma, de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, potrivit carora vom avea o crestere economica ce va fi "cu siguranta peste zero", joi, acelasi ministru Pogea ne-a surprins cu declaratia potrivit careia perspectivele economice ale Romaniei sunt din ce in ce mai sumbre si, mai rau, economia autohtona ar putea intra in recesiune. Cui datoram explozia de sinceritate a ministrului Pogea? Raspunsul a venit, tot joi, intr-o declaratie a comisarului European, Leonard Orban, care a avertizat ca, in scurt timp, Comisia Europeana va prezenta o revizuire a previziunilor economice si ca, in ce priveste Romania, previziunea ar putea fi "ajustata in jos".

"Ultima previziune existenta a Comisiei Europene arata ca Romania ar putea creste undeva la 1,8%. Exista semne de intrebare daca nu cumva urmatoarea previziune ar putea fi mai pesimista, nu numai in ce priveste Romania, ci intrega regiune. (...).Exista posibilitatea ca aceasta previziune (pentru Romania, n.r.) sa fie ajustata in jos", a declarat comisarul roman.

Orban a criticat in numele Uniunii Europene politicile bugetare ale Romaniei. "Comisia Europeana a atras atentia, in nenumarate randuri, cu privire la posibilitatea existentei unor riscuri bugetare. CE, de exemplu, in raportul privind programul de convergenta pentru Romania, a aratat ca sunt necesare masuri mai prudente de politica bugetara", a subliniat oficialul european.

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, a afirmat, joi, in cadrul negocierilor purtate cu reprezentantii FMI pe tema acordului de imprumut, ca ia in calcul pentru anul acesta o contractare semnificativa a cresterii economice, care ar putea ajunge la -1%. "Eu cred ca este posibil sa fim intre -1 si 1,5% in conditiile in care alte state din regiune au si -3", a declarat Gheorghe Pogea, recunoscand ca, anul acesta, economia ar putea intra in recesiune.

Declaratia ar putea fi un semnal dat reprezentantilor FMI aflati la Bucuresti pentru negocieri cu autoritatile romane in vederea unui acord de imprumut.

ZIUA ONLINE
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01480 sec.