Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Basescu: "E in interesul nostru ca Ucraina sa evolueze catre Vest"

Despre criza economica, Traian Basescu a declarat ca "Romania trebuie sa negocieze o rambursare esalonata a imprumutului de la FMI"

Dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de joi seara, presedintele Traian Basescu a avut discutii cu membri ai Guvernului si cu membri ai celor doua partide de guvernamant, pe tema crizei economice care afecteaza Romania si pe tema imprumutului extern pe care Romania il va solicita, potrivit declaratiilor presedintelui Romaniei.

"Am avut o discutie legata de ultimele informatii despre deteriorarea situatiei economice globale. Am incercat sa anticipam si efectele asupra Romaniei. Sugestia pe care am facut-o a fost gasirea unei solutii ca abordarile celor doua partide (din Guvern, n.red.) sa fie corelate si in directia corecta", a afirmat Traian Basescu.

Despre imprumutul care va fi solicitat de la FMI, presedintele a declarat: "Nu voi face afirmatii despre sume. (...) Insa nu se pune problema ca Romania sa plateasca intr-un singur an suma pe care o va imprumuta. Cred ca trebuie sa vorbim de o perioada de gratie de intre 5 si 7 ani pentru esalonarea returnarii imprumutului de la FMI. (...) Ar trebui sa negociem o rambursare esalonata a imprumutului de la FMI. Dupa 5 ani ar fi optim, pentru ca ar exista o suprapunere cu anul 2014", cand Romania va avea o capacitate mare de absorbtie a fondurilor europene, a sustinut Traian Basescu.

Despre felul in care Guvernul va combate criza economica, Basescu a afirmat: "Am o senzatie de optimism". El a precizat ca Guvernul adopta toate masurile necesare pentru combaterea crizei economice.

Cat priveste deciziile abordate in cadrul CSAT, Traian Basescu a declarat ca "Romania ramane in Afganistan la nivelul de forte pe care l-am atins acum. Daca ni se va solicita, vom creste numarul de soldati romani din Afganistan, pentru alegerile din aceasta tara. Dar numai daca ni se va cere."

Basescu nu comenteaza problemele Ucrainei la NATO in urma scandalului de spionaj din Romania

Chestionat de jurnalistii romani despre relatia cu Ucraina in contextul scandalului de spionaj din ultimele saptamani, presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania sustine in continuare procesul de integrare al Ucrainei in NATO. Traian Basescu a refuzat insa sa comenteze eventuale consecinte pe care Ucraina le-ar putea suporta in urma scandalului de spionaj anchetat de procurorii romani, noteaza NewsIn.

"Romania isi mentine punctul de vedere in ceea ce priveste integrarea Ucrainei in structurile euro-atlantice. E in interesul nostru ca Ucraina sa evolueze catre Vest", a declarat seful statului. El a mai aratat ca evenimentele din ultima perioada, cazul de spionaj anchetat de Romania, nu a fost discutat in CSAT. "Daca va referiti la presupusele evenimente sau eventuale actiuni din ultima perioada, ati primit toate informatiile de la Parchet, nu fac subiectul discutiilor CSAT", le-a spus seful statului jurnalistilor.

Intrebat daca Ucraina ar putea avea probleme cu unele state NATO in urma scandalului de spionaj anchetat in Romania, Basescu a precizat ca nu doreste sa comenteze public acest subiect. "Nu este un subiect pe care sa doresc sa-l abordez public. Ce va pot spune e ca noine mentinem pozitia fata de Ucraina in a o sustine in procesul de apropiere fata de NATO.

George COMAN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00483 sec.