Ziua Logo
  Nr. 4116 de joi, 20 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Oda lui Putin mai ceva ca lui Ceausescu

Nu stiu daca ati citit cartea "Te pup in fund conducator iubit", dar titlul se potriveste perfect cu ceea ce i se intampla tarului Vladimir Putin. Revista ruseasca "Kommersant" aduna cateva citate care-l ridica in slavi pe presedintele Rusiei, alcatuind un top al celor mai ciudate declaratii, dupa criteriul cine-l perie cel mai bine si frumos pe seful statului.

"Putin a daruit poporului cea de-a doua viata! Allah l-a numit in aceasta functie... Putin este un dar de la Dumnezeu, el ne-a daruit libertatea... Un astfel de om este o gaselnita pentru Rusia. Atat timp cat Putin va fi sanatos, noi trebuie sa il rugam, sa cadem in genunchi si sa il rugam sa conduca statul" - Ramzan Kadirov, 18 iunie.

"Oare Putin nu are mereu dreptate?" - presedintele Comisiei electorale centrale, Vladimir Ciurov, 9 aprilie 2007.

"Nu mai exista adversari ai politicii putiniene, iar daca se mai gasesc pe ici pe colo, sunt niste dezechilibrati mintali, care trebuie trimisi la tratament. Putin este pretutindeni, Putin este tot, Putin este absolut, Putin este de neinlocuit" - liderul Miscarii Eurasia, Aleksandr Dughin, 17 septembrie.

"Toate succesele din cinematografie sunt legate de Vladimir Putin" - Fidor Bondarciuk, 21 noiembrie.

"Putin este tot ce ne apartine" - Liubov Sliska, 3 mai.

"Personalitatea lui Putin este mai importanta pentru societate chiar si decat institutiile statului" - analistul Serghei Markov.

Citind laudele la adresa "conducatorului iubit", nu putem decat sa ne amintim de laudele marete pe care le primea "iubitul" nostru conducator, Nicolae Ceausescu.

Incepand cu sfarsitul anilor '70, Ceausescu devine obiectul unui cult al personalitatii tot mai vadit, nemaiantalnit in Europa de la moartea lui Stalin. In acest context, poetii proletcultisti joacand un rol important. Dictatorul era calificat adesea drept "geniul Carpatilor" sau "marele conducator", iar consoarta sa, de altfel semi-analfabeta, drept "savant de renume mondial" i "mama iubitoare" a poporului.

In "Scanteia" din aprilie 1985, Ceausescu este laudat pentru "meritele sale: "Romania, presedintele Nicolae Ceausescu s-au impus definitiv in constiinta natiunilor lumii prin apararea si promovarea neabatuta inspirata de un profund umanism revolutionar, a intereselor si inspiratiilor fundamentale ale tinerei generatii."

In Rezolutia congresului XIV al PCR, cultul personalitatii ceausiste in perioada predecembrista, este evidentiat: "Tovarasul Nicolae Ceausescu, cel mai iubit si mai stimat fiu al natiunii noastre, cititorul de geniu al Romaniei socialiste moderne, stralucitor conducator de partid si de tara, personalitate de inalt prestigiu a vietii politice contemporane, ce s-a impus in constiinta intregii omeniri ca mare Erou al pacii, al intelegerii si colaborarii intre natiunile lumii".

R. MIRCEA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Conjuratia Sarpelui (5120 afisari)
 Sfanta la sase ani (2354 afisari)
 In atentia dlui Traian Basescu (1758 afisari)
 Sarkozy se insoara cu Carla (1752 afisari)
 Tariceanu ar vrea demisia lui Orban (1667 afisari)
 Alexandru Erbasu se insoara (1971 afisari)
 "Bourul rosu" de la Chisinau s-a saturat de insemnele romanesti (1709 afisari)
 "Versetele Satanice" il fac pe Patriarh mai catolic decat Muftiul (1537 afisari)
 Aspiratorul, cea mai sigura arma in lupta cu puricii din casa (1246 afisari)
 Oda lui Putin mai ceva ca lui Ceausescu (1117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01277 sec.