Ziua Logo
  Nr. 4477 de miercuri, 4 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Angajatorii si salariatii vor stabili cine va primi tichete de vacanta

Angajatorii si salariatii vor stabili de comun acord numarul salariatilor care vor primi anual tichete de vacanta si valoarea lor, a decis miercuri Guvernul, anunta NewsIn.

Hotararea prevede ca modul de acordare a tichetelor se stabileste prin regulament de ordine interioara de catre angajatorii care au obtinut in anul fiscal anterior profit sau venit, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii angajatilor.

Contractele pentru achizitionarea tichetelor de vacanta, ce vor fi incheiate intre angajator si unitatile emitente, trebuie sa cuprinda informatii cu privire la unitatile afiliate la care beneficiarii pot folosi tichetele de vacanta si conditiile privind responsabilitatea partilor si rezilierea contractului.

Tichetele de vacanta nu pot fi folosite de altcineva. Beneficiarilor le este interzis sa comercializeze tichetele de vacanta in schimbul unor sume de bani, sa primeasca un rest de bani la tichet, in cazul in care suma corespunzatoare solicitata este mai mica decat valoarea lui sau sa utilizeze tichetele pentru achizitionarea altor servicii decat cele prevazute de lege.

Angajatorii incheie contracte numai cu unitatile afiliate ce detin licenta de turism sau certificat de clasificare conform Ordonantei de Urgenta 58/1998, dupa caz, emise de Ministrul Turismului si care sunt valabile la data incheierii contractului.

Lista unitatilor turistice autorizate va fi postata pe pagina de internet a Ministerului Turismului.

Pachetul de servicii turistice care poate fi achizitionat pe baza tichetelor de vacanta poate cuprinde servicii de cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear, agrement. Continutul minim al pachetului de servicii turistice contine obligatoriu servicii de cazare cu conditia sa cuprinda cel putin o noapte de cazare.

R.P.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hartile cutremurului (8657 afisari)
 Conflict cu Ucraina (3077 afisari)
 Spionul bulgar tundea catelul vecinei (2756 afisari)
 Contre intre Atanasiu si generalul Badalan (1769 afisari)
 PNL, decont si succesiune (1583 afisari)
 Frumoasa filipineza care suceste mintile barbatilor cu formele sale! (FOTO) (4605 afisari)
 Decanul Academiei Diplomatice de la Moscova: "Exista o probabilitate mare ca prabusirea Statelor Unite sa se produca in 2010" (3004 afisari)
 Cel mai tare sofer roman!  (2994 afisari)
 Soldatul universal, Jean-Claude Van Damme, beat intr-un club de noapte din Sofia (2266 afisari)
 Si Basescu rade de inaltimea lui Boc - VIDEO (1994 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01249 sec.