Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Oamenii lui Boc de la Cluj examineaza angajatii Cancelariei ca sa dea afara 137 de persoane

Dupa ce Emil Boc si-a transferat aproape toti colaboratorii de la Cluj direct in Cancelaria Primului-Ministru, ceea ce a cauzat o crestere a bugetului institutiei alocat transportului personalului cu 400%, noul "Grup de la Cluj" are sarcina directa sa examineze personalul actual si sa concedieze 137 din angajatii Cancelariei.

Seful Cancelariei Primului-Ministru Catalin Baba, venit si el de la Cluj, a spus ca in urmatoarele zile angajatii Cancelariei vor fi verificati din punct de vedere profesional de comisii de specialitate formate din cinci - sase persoane, din care vor face parte angajati ai Executivului adusi in institutie odata cu schimbarea Guvernului, transmite NewsIn. "Sunt persoane care au licente in administratie publica, in finante publice, in stiinte juridice si economice. Cu alte cuvinte sunt specialisti", a declarat Baba, precizand ca este vorba de noii consilieri si secretari de stat. O parte dintre angajatii care vor fi dati afara din structurile Cancelariei vor putea lucra in ministerele nou-infiintate, relateaza NewsIn.

Baba a declarat ca angajatii Cancelariei a trebuit sacompleteze rapoarte de activitate. "Am avut surpriza sa constat ca unele rapoarte erau de jumatate sau trei sferturi de pagina. (...) Erau persoane care veneau o data sau de doua ori pe luna la serviciu", a declarat el.

Intre persoanele disponibilizate vor fi si cele care cumuleaza in prezent salariul cu pensia, majoritatea fiind de la Biroul de Informatii Clasificate. Persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi compensatii financiare a afirmat Catalin Baba.

Seful Cancelariei a anuntat ca,bugetul Cancelariei pe anul 2009 este cu 6,2% mai mic decat cel din 2008 si cu peste 38% mai mic decat cel propus pentru anul 2009 de fostul Guvern. El a mai declarat ca totalul datoriilor Cancelariei, restante din 2008 catre furnizorii de bunuri si servicii, a fost de peste 4,3 milioane de lei, din care circa 99% au fost achitate. Facturile au fost emise pentru bunuri si servicii. Baba a maispus ca, in 2009, cheltuielilecuintretinerea parcului auto al institutiei vor fi reduse cu 50% (de la 8.800.000 de lei in 2008), inclusiv prin reducerea numarului de masini. In ceea ce priveste cheltuielile cu telefonia mobila si fixa anul trecut, acestea au fost de 860.000 de lei. Dintre cei 313 angajati ai Cancelariei, 297 au telefoane mobile platite de institutie.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00504 sec.