Ziua Logo
  Nr. 4109 de miercuri, 12 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Premiera in domeniul constructiei de automobile

Iranul va lansa prima masina "islamica"

Compartiment special pentru pastrarea Coranului sau a covorasului de rugaciune si o busola care sa indice directia catre Mecca. Nu sunt piese dintr-un muzeu dedicat culturii musulmane, ci elemente din componenta viitoarei "masini islamice". Iranul a anuntat ca va finanta, alaturi de alte state, exclusiv musulmane, un proiect de productie a unui automobil special. Deocamdata, vehiculul nu are un design precis, insa oficialii au anuntat ca sunt deschisi la orice propunere venita din partea oricaruia dintre statele musulmane. Daca va fi aprobat de Organizatia Conferintei Islamice, proiectul va fi realizat in trei ani, si va costa intre 200 si 500 milioane de dolari.

Premiera in domeniul constructiei de automobile. La propunerea Iranului, producatorul malaysian Proton intentioneaza sa se asocieze cu Iranul si Turcia pentru a concepe si fabrica in comun prima "masina islamica", care va fi fabricata exclusiv in tarile musulmane si care va fi dotata cu accesorii specifice acestei religii: loc pentru pastrarea Coranului si a covorasului de rugaciune si o busola care sa ajute la reperarea directiei in care se gaseste cetatea Mecca.

"Masina islamica va fi o marca comuna tarilor membre ale Organizatiei Conferintei Islamice (OCI), dedicata pietelor musulmane si vizand dezvoltarea economiei acestora", a declarat directorul executiv al companiei Iran Khodro, primul fabricant de automobile din Orientul Mijlociu, cu o productie de circa 550.000 de masini pe an.

Delegatii din partea OCI, Turciei si a constructorului malayezian de automobile, Proton, se vor intalni, la inceputul anului urmator, la Teheran, pentru a pune la punct acest demers, care va fi dezbatut la summitul OCI din martie 2008.

In cazul se va primi aprobarea forului islamic, primul automobil va fi realizat in decursul urmatorilor trei ani. Costul de productie este estimat intre 200 si 500 milioane de dolari.

C.S.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita lui Berlusconi (2657 afisari)
 Zambetul de ura al lui Traian Basescu (2353 afisari)
 Constantin Noica si miscarea legionara (2050 afisari)
 Ministru tare la Justitie (1766 afisari)
 PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui Basescu (1556 afisari)
 Vine zapada! (2478 afisari)
 Un roman a intrat in topul celor mai ridicole procese  (2281 afisari)
 Americanul care a accidentat o romanca lucreaza in serviciile secrete  (1881 afisari)
 Magyar Hirlap: Maghiarii din Romania trebuie sa lupte pentru autonomie (1825 afisari)
 Rusia ar avea acordul SUA pentru a ramane in Transnistria (1776 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01232 sec.