Ziua Logo
  Nr. 4108 de marti, 11 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Pacuraru vrea sa stie daca e corupt

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, cere Senatului sa analizeze daca suspiciunile de coruptie privitoare la persoana sa sunt veridice si daca se justifica inceperea urmaririi penale. In solicitarea sa, oficialul face trimitere la un articol din Constitutie, referitor la imunitatea parlamentara. Potrivit acestuia, parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa audierea lor. Pacuraru se afla in atentia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea sa acorde contracte de formare profesionala firmei detinute de fiul sau. Conducerea Senatului a decis sa inainteze solicitarea lui Pacuraru catre Comisia juridica.

Subsemnatul Paul Pacuraru, senator de Galati, avand in vedere discutiile legate de implicarea mea intr-un dosar al DNA va solicit, in temeiul articolului 72 din Constitutie, coroborat cu art.144-147, art. 169 si art. 171 din Regulamentul Senatului, deschiderea procedurii de autorizare a analizei daca exista o fapta penala in activitatea mea care sa intemeieze inceperea urmaririi penale in ceea ce ma priveste, cum a fost solicitat de procurorul sef al DNA. Va solicit sa cereti presedintelui Romaniei, Traian Basescu, inaintarea documentelor DNA pentru evaluarea temeiniciei si a veridicitatii acuzatiilor'', se arata in scrisoarea adresata presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Articolul 72 din Constitutie se refera la imunitatea parlamentara si prevede ca "deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului''.

De asemenea, conform alineatului 2 al aceluiasi articol, "deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor", iar "urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

Daca Senatul hotaraste sa ceara punerea sub urmarire penala a unui membru al Guvernului, presedintele Senatului va adresa ministrului Justitiei o cerere pentru inceperea urmaririi penale, potrivit legii. De asemenea, va instiinta Presedintele Romaniei pentru eventuala suspendare din functie a acestuia.

Presedintele Traian Basescu i-a scris, in urma cu doua saptamani, premierului Tariceanu, cerandu-i sa-i remanieze pe ministrii Paul Pacuraru si Tudor Chiuariu.

A. E.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Organul in flagrant (5672 afisari)
 Dezinteresul national (3724 afisari)
 Gaura neagra a mafiilor din Balcani (2612 afisari)
 PD - L(ichele) (1965 afisari)
 Tariceanu nu o vrea pe Norica (1839 afisari)
 Eros Ramazzotti, indragostit de top modelul Madalina Ghenea (2781 afisari)
 Actrita Jodie Foster recunoaste ca e lesbiana (2560 afisari)
 Spartanii nu isi ucideau copiii aruncandu-i in prapastie (2556 afisari)
 Basescu l-a invitat pe Tariceanu sa imparta avionul spre Lisabona (1141 afisari)
 Un lider politic de la Chisinau sustine ca are dovezi ca Voronin e cetatean rus (1080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00989 sec.