Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Scandal de proportii in lumea medicala ieseana

Scandal de proportii la Iasi, dupa ce 219 asistenti medicali din spitalele iesene au devenit studenti la Facultatea de Medicina Victor Papilian a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si nu au frecventat nici macar o zi cursurile acestei institutii de invatamant superior medical. Conducerea facultatii sibiene a acceptat sa inscrie asistentii medicali la presiunile presedintelui Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor (OAMM) Iasi, Liliana Iordache, sustine Buna Ziua Iasi, in editia electronica. Liliana Iordache a recunoscut ca un asistent medical se deplaseaza din cand in cand la Sibiu pentru a aduce cursurile pe CD si carti pe care le multiplica si le imparte cursantilor.

Revoltati de faptul ca celor 219 asistenti medicali li se permite sa obtina o diploma de asistent medical cu studii superioare contra unor sume de bani, prin invatamant la distanta, asistentii medicali studenti la UMF Iasi au sesizat Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si chiar pe presedintele si pe premierul Romaniei. La randul ei, conducerea Facultatii de Medicina Victor Papilian din Sibiu a declarat ca asistentii medicali din Iasi vor pierde toate drepturile si neaga faptul ca au trimis cursurile pe CD. Mai mult, conducerea facultatii sibiene a tinut sa sublinieze ca s-au facut presiuni foarte mari din partea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor Iasi, pentru a se scoate un numar mare de locuri la inscriere, de cinci ori mai mare fata de cifra propusa initial de institutia de invatamant superior.

Si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, sustine ca presedintele OAMMR Iasi a facut presiuni pentru majorarea numarului de locuri la admitere, dar nu i s-a permis acest lucru. De altfel, Liliana Iordache a recunoscut ca nu a avut sorti de izbanda la UMF Iasi. "UMF nu a vrut sub nici o forma sa accepte o majorare a numarului de locuri la admitere", a declarat presedintele OAMMR Iasi.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00524 sec.