Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

"Hotel de lux" pentru maidanezii lui Chiliman

Cel mai modern adapost pentru cainii fara stapan din Bucuresti, in valoare de 2 miliarde de lei vechi, amenajat pe un teren de peste 4.000 m.p., a fost inaugurat, joi, de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei.

O cladire moderna, dotata cu toate facilitatile, va gazdui maidanezii adunati de pe strazi de Politia Animalelor Sector 1 - departament infiintat inca de la inceputul anului 2008, in baza Legii 9/2008. Adapostul, situat pe strada Odai nr. 3-5, detine 136 de spatii de cazare, in care pot fi adapostite 500 de animale. Pe langa spatiile individuale pentru caini, centrul este dotat si cu un cabinet veterinar modern, cu toate facilitatile, dar si o zona de birouri. "Constructia adapostului pentru animalele fara stapan devenise o urgenta, mai ales ca Primaria Capitalei este pe cale sa desfiinteze baza de la Chiajna. Solutia fireasca era sa infiintam, la nivelul Primariei Sectorului 1, un serviciu care sa ridice de pe strada animalele fara stapan si sa le adaposteasca intr-un spatiu special amenajat, dotat cu toate facilitatile. Nu mai puteam sa continui sa fiu un intermediar intre cetateni si ASA, in timp ce locuitorii Sectorului 1 au de suferit de pe urma lipsei solutiilor municipale la aceasta problema", a declarat Andrei Chiliman.

Lucrarile pentru amenajarea adapostului au inceput la sfarsitul lunii august 2008, Primaria Sectorului 1 alocand in acest scop suma de 2 miliarde de lei vechi. Consiliului Local Sector 1 a adoptat, la sfarsitul lunii martie 2008, o hotarare prin care se transmitea in folosinta gratuita Directiei Generale de Politie Comunitara o suprafata de teren de 4.315 mp. pentru amenjarea unui centru de adapostire temporara a cainilor fara stapan. Bucurestenii din Sectorul 1 vor putea solicita ridicarea cainilor fara stapan la numarul 9540- Telefonul Cetateanului.

Cum infiem un catel

Animalele fara stapan aduse in centru pot fi revendicate in termen de sapte zile de la data primirii lor. Odata ajunse in adapost, animalele sunt vaccinate, sterilizate si, ulterior, date spre adoptie, daca nu sunt revendicate. Persoanele fizice si juridice care doresc sa adopte un caine fara stapan trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta minima de 18 ani; sa aduca BI/CI in copie si original; sa faca dovada ca dispun de conditiile necesare de intretinere in spatiu privat a animalului ce urmeaza sa fie adoptat; sa faca o declaratie pe propria raspundere in care se va preciza ca au luat la cunostinta de obligatiile detinatorilor de animale prevazute de Legea 205/2004, privind protectia animalelor, completata si modificata de Legea 9/2008; sa faca dovada achitarii taxei de adoptie precum si a celorlalte taxe dupa caz.

Si persoanele juridice pot face adoptii

In cazul persoanelor juridice, regulile sunt urmatoarele: sa prezinte certificatul constatator de la Oficiul Registrului Comertului care va cuprinde denumirea,sediul social, codul fiscal, codul unic de inregistrare si datele de identificare ale reprezentantului acesteia; sa aduca BI/CI in copie si original, precum si imputernicirea de reprezentant al societatii; sa faca dovada ca dispun de conditiile necesare de intretinere in spatiu privat a animalului ce urmeaza sa fie adoptat; sa faca o declaratie pe propria raspundere in care se va preciza ca au luat la cunostinta de obligatiile detinatorilor de animale prevazute de Legea 205/2004, privind protectia animalelor, completata si modificata de Legea 9/2008; sa faca dovada achitarii taxei de adoptie precum si a celorlalte taxe, dupa caz.

Reguli pentru organizatiile de protectie a animalelor

Conditii de adoptie pentru organizatiile de protectie a animalelor: sa faca dovada detinerii unui adapost destinat cazarii animalelor fara stapan, autorizat conform normelor legale; sa prezinte o copie dupa contractul de asistenta sanitar-veterinara; sa faca o declaratie privind capacitatea de cazare a adapostului detinut pentru a evita suprapopularea acestuia.

Magda SEVERIN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00491 sec.