Ziua Logo
  Nr. 4404 de marti, 2 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Comisia Europena a semnat cu Republica Moldova trei acorduri de finantare

Republica Moldova si Comisia Europeana au semnat marti trei acorduri bilaterale de finantare in cadrul Instrumentului de Parteneriat si Vecinatate Europeana, a informat biroul de presa al guvenului de la Chisinau, printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Cele trei acorduri au fost semnate de premierul Zinaida Greceanii, din partea Republicii Moldova, si de Marcus Conaro, din partea Comisiei Europene. Conaro este in prezent directorul regional pentru Europa, sudul Marii Mediterane si Orientul Mijlociu in cadrul directoratului AIDCO al Comisiei Europene.

Din cele 25 de milioane de euro alocate anul acesta tarilor est-europene in cadrul politicii de vecinatate a UE, Republica Moldova beneficiaza de 15 milioane, din care 12 pentru modernizarea infrastructurii rutiere si 3 pentru reabilitarea Spitalului Clinic Republican.

Aceasta suma va ajunge in Republica Moldova in baza a doua dintre cele trei acorduri semnate marti intre cele doua parti. Cel de-al treilea acord se refera la Programul operational comun Republica Moldova - Romania - Ucraina 2007-2013, care are un buget de 137,4 milioane de euro, din care 126 de milioane provin din fonduri europene.

Fondurile sunt destinate autoritatilor publice locale, asociatiilor obstesti, universitatilor, institutiilor de cercetare, etc., care urmeaza sa contribuie la proiect cu o co-finantare in valoare de 10 la suta.

Programul vizeaza sprijinirea proiectelor ce favorizeaza dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului, pregatirea pentru situatii de urgenta, proiecte de investitii in infrastructura de transport, energie, aprovizionarea cu apa potabila, precum si actiuni ale comunitatilor locale care promoveaza schimburile educationale, culturale si sportive, dezvoltarea societatii civile si altele.

Contractele de finantare vor fi atribuite in urma unor licitatii in timpul carora vor fi alese cele mai bune proiecte.

S.G.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Te-am infrant, Voiculescule! (8672 afisari)
 Ceata la PSD: Doamne, suntem iar pe primul loc! (4056 afisari)
 Cum l-am invins pe Felix (2614 afisari)
 Prostituata de Bombay (1719 afisari)
 Pana la capat (1449 afisari)
 UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii  (4871 afisari)
 Nu are buric, dar Karolina Kurkova compenseaza cu un posterior de nota zece! (VEZI FOTO) (3666 afisari)
 Marturie-soc a unei romance de 17 ani care vrea sa fie prostituata (2622 afisari)
 Tot mai multe OZN-uri dau tarcoale bazelor secrete din Berezovski si Ekaterinburg (2399 afisari)
 Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO (2164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00469 sec.