Ziua Logo
  Nr. 4401 de vineri, 28 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Parintii acuza

Arges: Sapte copii au ajuns de la scoala la spital dupa ce au mancat bomboane roase de soareci

Șapte copii de la școala din localitatea argeșeană Suseni care prezentau simptomele unei toxiinfecții alimentare au fost preluați de cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță și transportați la spital. Copiii au fost duși la Spitalul Nicolae Bălcescu, la secția contagioase. Ei se simt bine dar vor rămane internați cel puțin 24 de ore pentru analize medicale de specialitate. Șeful Secției contagioase copii de la Spitalul Nicolae Bălcescu, dr. Viola Popescu, a declarat că așteaptă rezultatul investigațiilor medicale pentru a stabili din ce cauză copiii s-au simțit rău, apreciind că nu ar fi vorba totuși despre o toxiinfecție alimentară, transmite Realitatea TV.

Unii părinți au afirmat că produsele pe care le-au consumat copiii lor ar fi fost contaminate de rozătoare. "Mi-a povestit fetița mea că a mancat cateva bomboane și apoi și-a dat seama că celelalte arătau ca și cand ar fi fost mușcate. După nici un sfert de oră s-a simțit rău și s-a dus la directoare. Sunt convinsă că produsele respective au fost contaminate de șoareci", susține Eleonora Stanciu, una dintre mamele elevelor internate. Potrivit directorului Școlii generale Suseni, Georgeta Fetelea, cei șapte elevi au mancat in timpul pauzei diferite produse de la unul dintre chioșcurile aflate langă instituția de invățămant. "Este vorba de elevi de la clasele VI-VII. Eu am chemat medicul de la dispensar la școală după ce elevii s-au plans de dureri de burtă. Patru dintre copii au mincat Sugus, iar ceilalți trei au mincat pufuleți. Doar trei dintre ei aveau dureri mai puternice, dar am căzut de acord cu medicul să solicităm ambulanța și să fie duși toți la Pitești. Așteptăm să vedem rezultatele analizelor, ca să vedem din ce cauză s-au intoxicat" a declarat Georgeta Fetelea.

Oficiul pentru Protecția Consumatorului Argeș și Autoritatea de Sănătate Publică au inceput investigații in acest caz și, conform primelor cercetări, produsele consumate de elevi nu aveau termenul de valabilitate depășit.

Este al doilea caz de intoxicație in randul elevilor din Argeș, primul fiind raportat in urmă cu trei săptămani la Școala Mandra, din comuna Barla. Atunci, cinci copii s-au intoxicat după ce au băut apă amestecată cu antigel de la robinetul din școală și au stat internați o săptămană la București. Ancheta in acest caz a fost preluată de Parchetul de pe langă Tribunalul Argeș.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Norme pentru mame (2367 afisari)
 11 septembrie in India (2329 afisari)
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (1998 afisari)
 Site-uri care promoveaza anorexia (1849 afisari)
 Mistretul domestic (1650 afisari)
 Ghici cine este vedeta care si-a pierdut chilotii pe covorul rosu? (2610 afisari)
 Se simte rau: Patrick Swayze si-a luat ramas bun de la familie si prieteni (2535 afisari)
 The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria (2129 afisari)
 Cercetatori italieni, coordonati de o romanca, au descoperit cauzele epilepsiei (1589 afisari)
 Si-a trezit nevasta din coma, muscand-o de degetele de la picioare (1377 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13714 sec.