Ziua Logo
  Nr. 4079 de marti, 6 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ministrul italian al dezvoltarii s-a intalnit cu premierul Tariceanu

Pier Luigi Bersani: Imigrantii sunt necesari pentru dezvoltarea economiei Italiei

Ministrul italian al Dezvoltarii economice, Pier Luigi Bersani, a venit astazi in Romania unde s-a intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a discuta in special probleme de securitate si imigratie. Intalnirea a fost prima dintre doi membri ai guvernelor celor doua tari de la declansarea polemicii legata de agresiunea mortala asupra unei intalience, atribuita unui roman de etnie roma. Imigrantii sunt necesari pentru dezvoltarea economiei Italiei, a declarat ministrul Dezvoltarii economice din Italia, adaugand ca cei mai multi dintre romanii din Peninsula muncesc cinstit si contribuie la cresterea veniturilor statului italian. Bersani a mai a spus ca autoritatile din Peninsula trebuie sa reprime orice act de xenofobie pentru ca un astfel de comportament nu este specific culturii italiene. "Imigrantii sunt necesari pentru dezvoltarea economiei Italiei, nu trebuie sa uitam acest lucru in initiativele noastre.(...) Romanii sunt prezenti in mai multe sectoare, atat in cel casnic cat si in cel industrial. Sunt deja 17. 000 de firme romanesti in Italia". Potrivit presei, romanii aflati in Italia produc peste 11 miliarde de euro pe an, adica 1% din produsul intern brut.

Miercuri, premierul roman Calin Popescu Tariceanu va face la randul sau o vizita oficiala la Roma pentru a discuta cu omologul sau Romano Prodi, pe fondul tensiunilor dintre cele doua tari cu privire la problema imigratiei, a anuntat ieri Guvernul roman. Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, il va insoti pe premierul Tariceanu in vizita pe care acesta o va intreprinde miercuri si joi la Roma, seful diplomatiei intalnindu-se luni seara cu ambasadorul Italiei in tara noastra, Daniele Mancini, pentru a pregati aceasta deplasare. Potrivit unui comunicat transmis astazi de MAE, Adrian Cioroianu se va intalni la Roma cu omologul sau Massimo D'Alema, care, de asemenea, urmeaza sa vina intr-o vizita la Bucuresti la sfarsitul acestei luni.

Vizita ministrului Bersani fusese programata cu mai mult timp in urma si are obiectivul principal de a face o evaluare a raporturilor economice si comerciale dintre cele doua tari. In acest cadru, ministrul italian se va intalni cu omologul sau roman, ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Italia a fost in 2006 cel mai important partener comercial al Romaniei si al cincilea in ceea ce priveste investitiile, subliniaza serviciile ministerului. In plan economic, peste 12 mii de companii italiene sunt active in Romania, avand 800 de mii de salariati romani si reprezentand un volum de afaceri de 12 miliarde de euro pentru Italia, "adica dublu fata de India si mai mult decat schimburile realizate cu Japonia", potrivit ministerului.

Oana ROTARU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Batalioanele lui Cioroianu (4074 afisari)
 Ceausescu-jucator (3291 afisari)
 Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista (2366 afisari)
 Romanii au rupt pactul european (2022 afisari)
 Kylie Minogue si-a anulat turneul mondial (1862 afisari)
 Italia, comparata cu Rusia sau Zimbabwe (490 afisari)
 Suspecti noi in cazul Elodiei Ghinescu (407 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (357 afisari)
 Basescu: Cele mai mari probleme in diaspora sunt create de etnia roma (338 afisari)
 Primarul Romei "pune gaz pe focul rasismului antiromanesc" (294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01036 sec.