Ziua Logo
  Nr. 4345 de miercuri, 24 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rusia propune Kievului o alternativa la NATO

Moscova tine cu dintii de Ucraina

Tratatul de Securitate Colectiva din cadrul Comunitatii Statelor Independente, din care fac parte Belarus, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan, Rusia si Uzbekistan, reprezinta structura cea mai eficienta de securitate pentru Ucraina, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa la Moscova, secretarul general al acestei organizatii, Nikolai Bordiuja, transmite RIA Novosti, citata de Agerpres.

"Am spus de nenumarate ori ca, din punctul de vedere al actiunilor statului pentru asigurarea securitatii nationale, Ucraina se afla in stransa legatura cu tarile spatiului postsovietic, in primul rand cu Rusia", a apreciat Bordiuja, notand ca atat Rusia, cat si Ucraina "au scoli militare asemanatoare, armata exploateaza acelasi gen de tehnica, iar Ucraina nu poate sa combata eficient traficul de droguri si migratia ilegala fara ajutorul serviciile speciale ale Rusiei".

"Cred ca cea mai rationala si mai putin costisitoare cale pentru Ucraina este aderarea ei la Tratatul de Securitate Colectiva din cadrul CSI si nu la NATO", a reiterat oficialul rus, subliniind faptul ca 'acest lucru este posibil in cazul in care elita politica de la Kiev va manifesta vointa politica in acest sens".

"Daca elita politica ucraineana va intelege ca va putea crea un sistem eficient de securitate pentru Ucraina, prin colaborare cu statele vecine, si nu cu o putere aflata la mii de kilometri, acest lucru devine posibil", a subliniat acelasi responsabil de la Moscova, facand aluzie la SUA.

"Este nevoie doar de dorinta si de respectarea catorva chestiuni procedurale, care sunt reglementate prin documentele corespunzatoare ale organizatiei cu privire la primirea de noi state membre" , a mai indicat Nikolai Bordiuja. Mai ales, a adaugat secretarul general al Tratatului de Securitate Colectiva din CSI, ca pentru aderarea la Tratatul de Securitate Colectiva, Ucraina nici nu trebuie sa indeplineasca atat de multe conditii ca pentru aderarea la NATO.

Majoritatea ucrainenilor au in continuare o atitudine negativa fata de aderarea tarii lor la NATO, dupa cum releva rezultatele unui sondaj realizat intre 9 si 17 septembrie de Centrul de studiere a opiniei publice din Kiev - Sofia, relateaza Unian.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Condamnat la moarte (3987 afisari)
 Ultimul condamnat la moarte (2872 afisari)
 Tökes cere autonomia Transilvaniei (2351 afisari)
 Birchall se apara pe blog (1540 afisari)
 Senatorii au furat dosarul spionilor (1319 afisari)
 ICR Berlin a vernisat expozitia artistilor Alexandru Radvan si Sorin Tara. PRIVITI SI COMENTATI. (Atentie, imagini socante!) (2422 afisari)
 Deputat ucrainean: Kievul a facut tot ce putea pentru ca Romania sa aiba castig de cauza la Curtea Internationala de Justitie  (2391 afisari)
 Doua prostituate din Timisoara s-au luat la bataie cu politistii (VIDEO) (2302 afisari)
 Doua planete aflate la 300 de ani lumina de Pamant s-au ciocnit (2302 afisari)
 Moldovenii au brevetat masina de cules castraveti (1700 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00458 sec.