Ziua Logo
  Nr. 4068 de miercuri, 24 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

ANM a prezentat prognoza pe urmatoarele sase luni

Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate

Romanii vor avea parte de o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate, insa va fi mai friguroasa decat cea precedenta, sustin climatologii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Precipitatiile sub forma de zapada vor aparea in Romania, incepand cu luna decembrie si se vor mentine pana in luna martie a anului viitor. Acest lucru va face ca deficitul de apa inregistrat in acest an sa fie tot mai redus si fenomenul de seceta sa dispara, a declarat astazi ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. "Decembrie este luna care va aduce zapada in Romania. Va ninge in mod special in vestul si sud-vestul tarii. De altfel, in decembrie vom inregistra si primele temperaturi negative, care sunt oricum peste media acestei luni. Astfel, temperaturi de -2 grade si 0 grade Celsius vor fi inregistrate in centrul si in nordul tarii, pentru ca in rest acestea sa fie peste media lunii decembrie. Putem spune ca precipitatiile din decembrie sunt deficitare in partea de est a tarii si normale in vest", a spus demnitarul.

Februarie, mai cald decat in mod normal

In luna ianuarie, numai in partea de vest a tarii se vor inregistra caderi de zapada, unde temperaturile se vor situa intre -2 si 6 grade Celsius. "Luna februarie este mult mai calda decat in mod normal, cu temperaturi care pot urca in anumite zone pana la sase grade Celsius. Doar in centrul si nordul tarii va fi ceva mai frig, cu temperaturi intre -2 si 0 grade. De zapada, in luna februarie, putem vorbi doar daca ne referim la partea de nord a Romaniei", a precizat ministrul. Totodata, Korodi a a explicat ca, in luna martie, temperaturile vor fi normale pentru respectiva perioada a anului, cu pana la opt grade Celsius in sud-estul si vestul tarii. "Vom inregistra in schimb cantitati excendentare de precipitatii in nord si vest, pana la 40-60 de litri pe metru patrat, iar zapada va ramane in aceste zone", a mai aratat ministrul mediului. Potrivit acestuia, odata cu luna aprilie a anului viitor, temperaturile incep sa creasca, ajungand pana la 10-12 grade. "In concluzie, vom avea o iarna blanda, dar totusi mai friguroasa decat iarna trecuta. Deficitul de apa va scadea de la luna la luna si putem spune ca in aceasta iarna vom scapa de seceta, chiar daca fenomenul ar putea reveni in zona sud-estica din luna aprilie 2008", a mai mentionat Korodi.

Iarna europeana

Iarna 2007 - 2008 in Europa va fi mai calda decat media, dar mai rece decat cea de anul trecut. "Temperaturile peste media de toamna sunt mai posibile decat cele sub medie in cea mai mare parte a Europei", a declarat un meteorolog britanic. Potrivit specialistului, "probabilitatea unor temperaturi peste medie este mai mare in partea de nord a Europei decat in centrul si sudul continentului". In nordul si nord-estul Europei si in cateva parti din zona mediterana sansele unor temperaturi peste medie sunt de 60%. "In rest, sansele sunt cam egale, cu o usoara inclinare in favoarea temperaturilor peste medie", a conchis meteorologul.

Oana ROTARU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tortionara (3336 afisari)
 Elodia si Traian Basescu (2658 afisari)
 Hitler, la Curtea Suprema (2634 afisari)
 Referendum absurd (2213 afisari)
 Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!" (2099 afisari)
 Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate (1375 afisari)
 Italia: Politia din Padova a arestat 29 de romani (460 afisari)
 Basescu ar putea primi 1.800 de hectare in baza testamentului unui logofat (403 afisari)
 Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania (400 afisari)
 Armata turca a intrat in nordul Irakului (340 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00473 sec.