Ziua Logo
  Nr. 4331 de luni, 8 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Iliescu, invitat de conducerea Chinei sa viziteze acesta tara, pentru a marca 50 de ani de la prima sa vizita

Ion Iliescu a revenit cu o bomba dupa o absenta indelungata de pe blogul personal. Vrand sa ii fie iertata absenta de catre impatimitii vizitatori ai blogului sau, fostul presedinte al Romaniei i-a anuntat ca de curand, a primit o invitatie oficiala din partea conducerii Republice Populare Chineze sa viziteze acesta tara, pentru a sarbatorii 50 de ani de la prima sa vizita.

Dorind sa condimenteze acesta informatie, presedintele de onoare al PSD, face cunoscut cititorilor de pe blogul sau cum a ajuns el pentru prima data in China.

"In septembrie 1958, a avut loc la Beijing un Congres Mondial Studentesc, organizat de Uniunea Internationala a Studentilor. Au participat delegatii ale Organizatiilor Nationale Studentesti de pe toate continentele. Eu am participat in calitate de Presedinte al UASR (Uniunea Asociatiilor Studentesti din Romania , creata cu un an inainte), insotit de o delegatie. Congresul a durat circa10 zile. Conducatorii delegatiilor nationale au fost primiti de conducerea Chinei, in frunte cu presedintele Mao Tze Dun".

Dupa acesta vizita Ion Iliescu a a mai vizitat China de patru ori. Odata inca pe vremea lui Ceausescu in 1971, iar de alte trei ori dupa 1990.

Programul vizitei este deosebit de incarcat dar foarte apreciat de catre actualul senator Ion Iliescu, acesta se va intalni cu "mai multe personalitati din conducerea Chinei, inclusiv cu fostul premier Li Peng (care mi-a fost coleg de facultate, in aceeasi grupa de studii, amandoi fiind ingineri hidroenergeticieni) vom vizita printre altele principalele constructii sportive unde s-au desfasurat competitii olimpice". Apoi va urma punctul maxim de interes pentru inginerul hidroenergetician Ion Iliescu vizitarea hidrocentralei "celor trei defilee" "de pe fluviul Yangtze - cea mai mare hidrocentrala din lume, cu o putere instalata de 18.000 MW, terminata in ultimii ani".

In perioada 7 - 15 septembrie 2008, Ion Iliescu, se va stradui sa relateze cititorilor sai "inclusiv cu imagini, momentele esentiale ale vizitei" in China.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Felix (4448 afisari)
 Asaltul Ucrainei la Haga (2702 afisari)
 Securitate, Voiculescu si mafie politica (1872 afisari)
 Ilarion Ciobanu moartea unei legende (1582 afisari)
 PD-L nu a fost niciodata altfel (1426 afisari)
 Cum arata prostituatele fotbalistilor Nationalei (5482 afisari)
 Stripteuza, acuzata ca a violat un barbat la petrecerea burlacilor (3998 afisari)
 "Privighetoarea Ucrainei" se teme de Romania (2502 afisari)
 Labrador taiat de un tren, "vindecat" instantaneu de caldura de la motorul expresului  (2379 afisari)
 Ultima noapte de dragoste: Un milionar britanic si-a legat logodnica de pat si a turnat benzina pe ea  (2211 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00477 sec.