Ziua Logo
  Nr. 4329 de vineri, 5 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Flota Rusiei din Marea Neagra va fi reechipata si dotata cu noi nave

In urma conflictului din Caucaz, conducerea Rusiei a constientizat necesitatea intaririi Flotei sale din Marea Neagra, cu baza in Sevastopol (Crimeea, sudul Ucrainei) si chiar a si luat primele masuri in acest sens, a declarat amiralul Igor Kasatonov, fostul comandant al Flotei Rusiei din Crimeea, intr-un interviu aparut in editia de vineri a cotidianului Moskovski Komsomolet, preluat de Agerpres.

"Flota rusa din Marea Neagra urmeaza sa fie dotata cu nave moderne si echipata cu arme de ultima generatie. Deja au fost adoptate decizii cardinale in aceasta privinta si asta datorita mai mult lui Saakasvili (Mihail, presedintele Georgiei)", a afirmat amiralul rus, referindu-se la ofensiva declansata de Tbilisi impotriva provinciei rebele Osetiei de Sud, ceea ce a dus la angrenarea Rusiei in conflictul cu Georgia.

Pentru Rusia, Flota sa din Marea Neagra are o importanta extraordinara in prezent in intreaga directie strategica sud-vestica, si de aceea, in opinia sa, Moscova trebuie sa-si intareasca baza navala din Crimeea, sub toate aspectele.

Kasatonov considera ca Flota Rusiei din Marea Neagra va ramane in Sevastopol si dupa 2017, cand expira contractul cu partea ucraineana.

"Doar nu credeti ca lucrurile se pot schimba asa de usor? Nu intamplator, maica Ekaterina a II-a a amplasat Flota imperiului tarist in Sevastopol", a adaugat amiralul citat, care sustine ca Flota rusa din Marea Neagra nu trebuie sa se conformeze recentului decret emis de presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, care restrictioneaza intrarea si iesirea navelor rusesti de pe teritoriul Ucrainei.

In plus, controalele ucrainene pe navele de razboi rusesti sunt absolut ilegale, a apreciat Kasatonov, referindu-se la acelasi decret al liderului de la Kiev. "Fiecare nava militara se bucura de extrateritorialitate, adica o nava reprezinta un sistem statal in miniatura, pe teritoriul caruia accesul strainilor este strict interzis. Nimeni nici nu ar trebui macar sa incerce sa urce la bordul navelor noastre de razboi!" a avertizat amiralul Kasatonov.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina contesta Curtea de la Haga (4601 afisari)
 Sex ieftin la Londra (2544 afisari)
 Bucurestii fara scut (2368 afisari)
 Tandemul Basescu- Vadim (2160 afisari)
 Puci esuat la Morar (1181 afisari)
 Un atlet rus, mort de beat in timpul concursului de la Lausanne (VIDEO)  (2419 afisari)
 A aparut o noua boala cu transmitere sexuala  (2317 afisari)
 De ce nu a avut Ion Iliescu urmasi (2260 afisari)
 Jason Priestley sau ce a mai ramas din Brandon din Beverly Hills 90210 - VEZI FOTO (2028 afisari)
 La o luna dupa ce si-a scos ambii sani de teama cancerului, Christina Applegate arata ca o invingatoare (1939 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00451 sec.