Ziua Logo
  Nr. 4329 de vineri, 5 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Traian Basescu i-a cerut acordul Patriarhul Daniel pentru a-l invita pe Papa la Bucuresti

Prea Fericitul Daniel i-a raspuns sefului statului ca nu il poate invita pe Papa in Romania in lipsa acordului Sinodului BOR

Presedintele Traian Basescu l-a contactat telefonic pe Patriarhul Daniel si l-a informat despre intentia sa de a-l invita pe Papa Benedict al-XVI-lea intr-o vizita oficiala in Romania, in cursul anului viitor, transmite Patriarhia Roamna.

"Presedintele Romaniei l-a informat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel despre intentia de a-i adresa Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea invitatia de a vizita Romania in cursul anului 2009. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat faptul ca o astfel de invitatie este posibila la nivelul relatiilor bilaterale dintre cele doua state, Romania si Vatican, dar ca pentru o invitatie oficiala din partea Patriarhiei Romane este necesar si acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum s-a procedat si in cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea in Romania (1999)", precizeaza Patriarhia printr-un comunicat de presa, preluat de NewsIn.

In context, Patriarhul Daniel a subliniat faptul ca "implinirea a 10 ani, in 2009, de la prima vizita a unui Episcop al Romei intr-o tara majoritar-ortodoxa se cuvine sa fie marcata in luna mai 2009 printr-un moment aniversar".

Potrivit sursei citate, inainte de a pleca in vizita oficiala la Vatican, Basescu a avut vineri o convorbire telefonica cu Patriarhul, pentru a-l intreba daca are de transmis un mesaj catre Papa Benedict al-XVI-lea, avand in vedere ca programul oficial al vizitei include o intrevedere cu Suveranul Pontif. "Presedintele Traian Basescu a dorit sa transmita Sanctitatii Sale un mesaj din partea intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane.(...)Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a transmis intaistatatorului Bisericii Romano-Catolice salutul sau fratesc si a reinnoit multumirile pentru apelul facut de Papa in favoarea comunitatii ortodoxe romanesti din Italia, adesea atacata pe nedrept in presa italiana", se mai precizeaza in comunicatul Patriarhiei.

Presedintele Traian Basescu va efectua o vizita oficiala la Vatican in perioada 5-7 septembrie, urmand sa fie primit de Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea. In cursul serii de vineri el va avea o intrevedere si cu presedintele Italiei si isi propune sa reia subiectul legat de situatia romanilor din Peninsula, dupa discutia pe care a avut-o cu premierul Silvio Berlusconi, luna trecuta. "Vom face o analiza a evolutiei relatiei UE cu Rusia, ca urmare a evenimentelor din Georgia si alte teme de interese bilateral", a explicat presedintele.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina contesta Curtea de la Haga (4601 afisari)
 Sex ieftin la Londra (2544 afisari)
 Bucurestii fara scut (2368 afisari)
 Tandemul Basescu- Vadim (2160 afisari)
 Puci esuat la Morar (1181 afisari)
 Un atlet rus, mort de beat in timpul concursului de la Lausanne (VIDEO)  (2419 afisari)
 A aparut o noua boala cu transmitere sexuala  (2317 afisari)
 De ce nu a avut Ion Iliescu urmasi (2260 afisari)
 Jason Priestley sau ce a mai ramas din Brandon din Beverly Hills 90210 - VEZI FOTO (2028 afisari)
 La o luna dupa ce si-a scos ambii sani de teama cancerului, Christina Applegate arata ca o invingatoare (1939 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00443 sec.