Ziua Logo
  Nr. 4329 de vineri, 5 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Scrisul de mana - indiciu pentru depistarea bolilor de inima

Scrisul de mana poate fi un indiciu important pentru a depista daca o persoana sufera sau nu de afectiuni cardiace. Potrivit unui studiu publicat de "Telegraph", persoanele cu probleme de inima fac de doua ori mai multe pauze din scris, in comparatie cu persoanele sanatoase.

Grafologul britanic Christina Strang a comparat scrisul a 61 de persoane internate la Spitalul Poole, cunoscuti ca avand boli cardiace, cu scrisul unor persoane sanatoase. expertul a descoperit ca scrisul persoanelor cu probleme are ceva in comun. Mai exact, cardiacii pauze, involuntare, in timpul scrisului si lasa anumite urme, abia perceptibile, cu varful instrumentului de scris. Expertul afirma ca intentioneaza sa aduca date noi, pe care sa le anexeze cercetarii de pana acum, pentru a afla daca scrisul de mana ar putea fi utilizat ca un instrument in diagnosticarea unor alte afectiuni ca artrita sau diabetul. "Le-am cerut persoanelor supuse cercetarii sa scrie pana la 100 de cuvinte despre o vacanta, sau ceva asemanator, dar am analizat doar ultimele 30 de cuvinte, pentru ca atunci cand se apropie de final, cel care scrie se relaxeaza si scrisul e natural", a explicat grafologul.

"Ar putea fi anumite legaturi intre semnele care dezvaluie pauzele de scris si alte afectiuni ale pacientilor, ca artrita sau diabetul", a mai spus grafologul Strang, adaugand ca punctele de pauza ar putea fi explicate printr-o serie de modificari ale ritmului cardiac. "Grupul pe care l-am testat era impartit in persoane cardiace, si persoane sanatoase. Sper ca voi reusi sa fac un nou grup, format din persoane care sufera de alte afectiuni decat cele cardiace", a incheiat Strang, citata de publicatia britanica "Telegraph".

A.E.G.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina contesta Curtea de la Haga (4601 afisari)
 Sex ieftin la Londra (2544 afisari)
 Bucurestii fara scut (2368 afisari)
 Tandemul Basescu- Vadim (2160 afisari)
 Puci esuat la Morar (1181 afisari)
 Un atlet rus, mort de beat in timpul concursului de la Lausanne (VIDEO)  (2419 afisari)
 A aparut o noua boala cu transmitere sexuala  (2317 afisari)
 De ce nu a avut Ion Iliescu urmasi (2260 afisari)
 Jason Priestley sau ce a mai ramas din Brandon din Beverly Hills 90210 - VEZI FOTO (2028 afisari)
 La o luna dupa ce si-a scos ambii sani de teama cancerului, Christina Applegate arata ca o invingatoare (1939 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01313 sec.