Ziua Logo
  Nr. 4061 de marti, 16 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Dezinformatorul Stratan

Seful diplomatiei de peste Prut: Romania ingradeste posibilitatea cetatenilor Moldovei de a calatori in UE

Ministrul de Externe al Republicii Moldova Andrei Stratan a preferat ieri la Chisinau sa arunce pe piata media o serie de dezinformari, dupa care in ciuda evidentei racirii relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau sa afirme ca legaturile dintre cele doua maluri ale Prutului sunt cat se poate de bune.

"Decizia Romaniei de a renunta la ratificarea celor doua documente semnate la 10 octombrie de Republica Moldova si UE va ingradi posibilitatea cetatenilor moldoveni de a calatori in spatiul european", a declarat astazi jurnalistilor ministrul Stratan conform Rompres - in ciuda faptului ca nu exista o pozitie oficiala romaneasca anuntata cu privire la aceste acorduri, in plus Parlamentul Romaniei nu are atributii cu privire la ratificarea acordurilor invocate. Dupa dezinformare, Stratan a revenit la realitate afirmand ca cele doua acorduri urmeaza sa fie ratificate in luna noiembrie de Parlamentul European, si nu de fiecare stat membru al UE in parte.

Intrebat despre starea generala a relatiilor dintre Republica Moldova si Romania, Andrei Stratan a enuntat aprecieri pozitive si a calificat drept constructive negocierile care au avut loc in luna septembrie cu privire la Tratatul de baza si Tratatul privind frontiera de stat de pe Prut. Urmatoarea runda de negocieri privind cele doua acorduri (asupra carora insista autoritatile moldovene) va avea loc cat de curand la Chisinau, iar documentele ar putea fi semnate pana la finele acestui an, a mai spus responsabilul moldovean.

Referindu-se la cazul de saptamana trecuta cand trei delegatii de oficiali romani nu au fost lasate sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, seful diplomatiei moldovene si-a exprimat regretul in legatura cu acest incident si a anuntat ca persoanele vinovate vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare.

G.D.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sarea iodata favorizeaza cancerul (6443 afisari)
 Jurnalist cu de-a sila (3487 afisari)
 PF Teoctist avea un nodul la plamani (3481 afisari)
 Scutul lui Stolojan (2710 afisari)
 Lucratura de la Cotroceni si prostia care nu doare (2636 afisari)
 Interdictia de intrare in Moldova a romanilor, data de prima sau a doua persoana in stat (454 afisari)
 Putin ii da unda verde Iranului pentru dezvoltarea programului nuclear (415 afisari)
 Remes, suspendat din partid (327 afisari)
 Castelul Bran, locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume (250 afisari)
 Seful diplomatiei de peste Prut: Romania ingradeste posibilitatea cetatenilor Moldovei de a calatori in UE (243 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.