Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

"Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania

Grupul Special de Protectie si Interventie a fost creat dupa modelul GSG 9, unitatatea de interventie contraterorista din Germania

Cea mai titrata unitate de comando din Romania, Grupul Special de Protectie si Interventie "Acvila" i-a impresionat pe nemti la o demonstratie care a avut loc in Landul Reinhardt-Pfalz (Renania-Palatinat), din Germania. Practic, scafandrii acestei unitati au participat la un schimb de experienta cu omologii germani de la Scoala de Pompieri si Rezolvarea Situatiilor de Criza in perioada 11-18 august. "Scafandrii romani si germani au executat scufundari reale si simulate la adancimi cuprinse intre 12 si 50 de metri, activitati de cautare si cercetare in apa, salvare persoane, recuperare obiecte, masuri de prim ajutor", se precizeaza intr-un comunicat al MIRA remis ZIUA Online. Interesant este faptul ca cel mai important colaborator este unitatea de interventie contraterorista din Germania - G.S.G. - 9. Prin prisma pregatirii luptatorilor sai, "Acvila" poate actiona in orice moment, in oricare colt al tarii si in orice fel de conditii. GSPI "Acvila" a fost infiintat in ianuarie 2003 pentru a putea fi folosit in situatii extreme, atunci cand este necesara o pregatire speciala si o logistica deosebita. Din punct de vedere structural, ierarhic, organizatoric, material si uman, G.S.P.I. "Acvila" nu difera cu mult de celelalte unitati de interventie din Uniunea Europeana, se mai precizeaza in comunicatul MIRA.

P.C.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01261 sec.