Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Uniunea Nationala a Judecatorilor va ataca in instanta votul in cazul Mitrea si Nastase

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a anuntat ca va ataca in contencios votul Camerei Deputatilor in cazurile Mitrea si Nastase si acuza clasa politica de faptul ca nu face altceva decat sa confirme temerile Comisiei Europene cu privire la lupta anticoruptie.

"Pentru ca votul exprimat de Camera Deputatilor nu este un vot politic si niciunul care sa tina de exercitarea atributiilor legislative, cu care a fost investita de Constitutie, UNJR, tocmai pentru a restabili macar la nivel moral locul si rolul puterii judecatoresti, va ataca votul dat asupra responsabilitatii penale a unor deputati considerand acest act, concretizat in urma votului negativ exprimat, ca unul ce nu tine de rolul legislativ al Camerei Deputatilor", sustine presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan.

Presedintele UNJR afirma ca are in vedere posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala, avand in vedere modul in care deputatii si Comisia speciala numita in vederea analizarii solicitarilor Ministerului Public s-au comportat prin "incalcarea grava a atributiilor puterii judecatoresti".

"Raportul Comisiei Europene a aratat ca lupta anticoruptie depinde de vointa politica, criticand punctual Parlamentul, pentru blocarea urmaririi penale in cazuri-cheie in care sunt implicati fosti ministri si mentionand ca incapacitatea de a avansa in aceste cazuri compromite eforturile pozitive intreprinse in etapa premergatoare procesului de aderare. Or, prin respingerea in mod vadit arbitrar si interesat a acordarii votului, Camera Deputatilor a determinat un regres in realizarea acestui obiectiv", se mai arata in comunicatul de presa al UNJR.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) se declara surprinsa de votul prin care Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale fata de doi deputati, fosti ministri, cerere care nu vizeaza declaratii politice si care nu au nici o legatura directa cu activitatea politica a celor doi parlamentari, motiv pentru care votul ar fi fost normal sa fie, intr-o societate democratica, unul formal, pozitiv.

"UNJR reaminteste ca singura justitia este cea care se poate pronunta asupra responsabilitatii penale a unui parlamentar, nici o imixtiune, intr-o democratie reala care din pacate nu functioneaza in Romania, nefiind permisa. inca odata, clasa politica din Romania, prin votul negativ dat in ce priveste solicitarea declansarii urmaririi penale fata de doi deputati, ce au detinut functii de prim-ministru si, respectiv, ministru in Guvernul Romaniei a dat dovada ca semnalele Comisiei Europene, prin raportul dat publicitatii in luna iulie 2008, dar si ingrijorarile din ce in ce mai evidente ale membrilor Uniunii Europene cu privire la lupta anticoruptie, nu inseamna mai nimic in raport cu protejarea individuala si de grup a celor care azi compun clasa privilegiata din Parlamentul Romaniei", se mai arata in comunicatul UNJR.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00536 sec.