Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Guvernul a infiintat postul pe care Daniel Morar l-a refuzat

Executivul a aprobat infiintarea unui post de ministru - consilier, inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana, care va asigura dialogul cu Executivul european in privinta indeplinirii angajamentelor asumate de Romania, a anuntat miercuri premierul Tariceanu.

"Acest dialog este necesar pentru ca reforma sistemului judiciar, ca si lupta impotriva coruptiei, sa-si poata atinge obiectivele", a precizat Tariceanu.

Premierul a spus ca "trebuie facut un efort" astfel incat, peste un an, mecanismul de cooperare si de verificare sa fie inlaturat. "in opinia mea, progresele pe care le-a facut Romania, mentionate in raportul Comisiei Europene, trebuie insotite de o concluzie, care nu poate fi decat incetarea monitorizarii", a adaugat Tariceanu.

Seful Executivului a spus ca numirea inaltului reprezentant al Ministerului Justitiei (MJ) pentru relatia cu Comisia Europeana este atributia ministrului Catalin Predoiu.

Premierul s-a aratat totodata surprins ca Daniel Morar a refuzat aceasta functie. "Domnul Morar, in opinia mea, in mod surprinzator, a dat un raspuns in doua ore, ceea ce mi se pare nefiresc, dar este problema dansului", a spus Tariceanu.

Potrivit comunicatului remis de Guvern la finalul sedintei, "conform modificarilor aduse in acest sens HG 167/2003 privind structura si incadrarea cu personal a Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, ceilalti trei reprezentanti ai MJ vor continua sa isi exercite atributiile stabilite in competenta lor si vor colabora cu reprezentantul special cu privire la realizarea atributiilor acestuia in relatia cu CE".

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat luni ca propune numirea consilierului sau, Monica serbanescu, la sefia DNA, iar lui Daniel Morar - postul de adjunct la DNA sau inalt reprezentant al ministerului in cadrul misiunii Romaniei la Bruxelles. Daniel Morar a anuntat insa printr-un comunicat remis de DNA, in aceeasi zi, ca refuza oferta ministrului Justitiei.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00466 sec.