Ziua Logo
  Nr. 4298 de joi, 31 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Oficialii de la Pentagon au prezentat noua strategie de aparare

Pentagonul a prezentat Congresului american o noua strategie de aparare a Statelor Unite, transmite, joi, ziarul "Vzgliad". Autorii documentului propun Casei Albe sa renunte la declansarea unor noi operatiuni militare si sa foloseasca metode mai blande in relatia cu statele care reprezenita o amenintare la adresa Statelor Unite, sprijinind terorismul international. In schimbul unor noi acte de agresiune, oficialii de la Pentagon propun sprijinirea materiala a partenerilor SUA in Orientul Mijlociu si Europa. Este vorba mai ales de Uniunea Europeana si Israel. In acelasi timp, documentul pune accent pe necesitatea unei colaborari mai stranse cu Rusia si China. Potentialul militar al acestor doua tari a crescut considerabil in ultimii ani. Prin urmare, sustin specialistii de la Pentagon, Statele Unite nu trebuie sa supuna unor riscuri nejustificate colaborarea cu Moscova si Beijingul.

Ca si inainte, razboiul impotriva terorismului ocupa un loc privilegiat pe agenda Pentagonului. "Continuarea razboaielor din Irak si Afganistan este o sarcina prioritara pentru noi. Insa, razboiul nostru impotriva terorismului nu se va limita doar la distrugerea organizatiilor extremiste din aceste doua tari" - se arata in document.

In ce priveste prezenta militara a Statelor Unite pe continentul european, se propune continuarea politiciii deja existente - instalarea sistemului de aparare antiracheta si cresterea numarului de baze militare in tarile europene. Circa doua milioane de miliari americani sunt dislocati in afara Statelor Unite, ceea ce sporeste considserabil importanta Washingtonului pe arena internationala.

V. DRELEA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ridicarile Ontanu-Ciuclea (2066 afisari)
 Alegeri mascate (1843 afisari)
 Steaua si Dinamo, vehicule de santaj (1788 afisari)
 Testul Morar (1383 afisari)
 Sfarsitul lumii vechi sau ce va face "generatia mea" (1307 afisari)
 Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual (3947 afisari)
 Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit (2937 afisari)
 "Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor (2764 afisari)
 Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr (2533 afisari)
 Hugh Hefner, atras de o ucraineanca sexy (2191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01334 sec.