Ziua Logo
  Nr. 4642 de joi, 17 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
An prost, toamna bogata
Lacrimi, curtezane, invingatori, poetese, mincinosi, amanti batrani, stupizi celebri, puscariasi... Altfel spus, o galerie de personaje pe care o puteti deja gasi in "ograda" Humanitas si Humanitas Fiction, iar daca nu au ajuns inca atunci nici mult nu mai este pana la prima intalnire....   (209 afisari)
Inmormantat la mare
Nicu Constantin va fi inmormantat sambata, la Eforie Sud, dupa ce trupul sau neinsufletit va fi depus astazi, la Biserica Icoanei din Bucuresti, unde prietenii si admiratorii ii pot aduce un ultim omagiu. "In asemenea momente parca iti dispar gandurile" a declarat Ileana Stana Ionescu...   (155 afisari)
Am tradus din disperare
Dupa zece ani, Medalia-Goethe este decernata din nou unui roman, Victor Scoradet (foto), pentru traduceri de piese de teatru contemporan din limba germana si pentru implicarea sa in montarea acestora in Romania.
La festivitatea din Germania (august, Palatul Weimar), Scoradet preciza:...   (131 afisari)
Folclor si variatiuni
Naistul Nicolae Voiculet sustine in aceasta seara la Teatrul de Vara Herastrau un concert extraordinar alaturi de Benone Sinulescu, Laura Lavric, Mioara Velicu, Cornelia si Lupu Rednic. Concertul va beneficia de participarea dirijorului Daniel Jinga si a unei orchestre de 80 de muzicieni...   (42 afisari)
Datini
Filmul "Clopotul", scurt-metraj al tanarului Sabin Dorohoi, a fost selectionat la cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de la Reykyavik, care a inceput astazi in Islanda. Povestea se deruleaza pe muzica originala a Tarafului Tanar de la Clejani, intr-un sat unde datinile stravechi mai au inca o putere acaparatoare. Dar cel mai aspru obicei e dangatul mistic al clopotului de la nunta. In acest spatiu Ionel (Orlando Petriceanu) o iubeste pe Ionela (Lavinia Munteanu) si...   (25 afisari)
  2009-09-17 13:01 
CRONICA DE FILM: Obsesii din trecut (In the Electric Mist)
-- Distributie: Tommy Lee Jones, James Gammon; Imagine: Bruno de Keyzer; Montaj: Larry Madaras & Roberto Silvi; Regie: Bertrand Tavernier
Bernard Tavernier este probabil regizorul francez care a fost cel mai influentat de cinematograful clasic american. In interviuri, ii citeaza foarte des ca mentori pe John Ford sau William Wellman. Multe creatii ale sale sunt tributare film noir-ului din anii '40 - '50, unde mizanu era atat crima, cat drama...   (167 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cronologia scandalului Frati de Arme (2903 afisari)
 Umanizarea lui Hitler (1588 afisari)
 GPS din Epoca de Piatra (1573 afisari)
 Mai multe Romanii, un singur presedinte! (1458 afisari)
 Japonia satula de papucul SUA (1398 afisari)
 Prezentator TV, in direct: "Continua sa f**i puiul ala!" (VIDEO) (3018 afisari)
 Rockerii de la Rammstein si-au lansat noul clip, "Pussy", pe un site porno (IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (2412 afisari)
 Nu e un monstru, ci o tanara in constum de baie! (FOTO) (2370 afisari)
 A aparut un al treilea fiu al lui Ion Dolanescu (2366 afisari)
 Gollum, creatura care a pus pe jar locuitorii unui oras sud-american (FOTO) (2054 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02090 sec.