Ziua Logo
  Nr. 4587 de miercuri, 15 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Astept sa imbatranesc
Actrita Manuela Harabor (foto), cunoscuta publicului pentru rolul Simina din filmul "Padureanca", a revenit pe scena teatrului, dupa 15 ani de absenta. Joaca in "Te iubesc! Te iubesc?", dupa "Zapezile de altadata" de Dumitru Solomon, produsa de compania D'aya, o piesa despre viata...   (600 afisari)      3 comentarii
Trio pentru jazz
Una dintre cele mai importante trupe de jazz din Polonia, Trio Andrzej Jagodzinski, concerteaza astazi (ora 20.00) la Bucuresti, in Clubul Green Hours si vineri (ora 20.30) la Festivalul International de Jazz de la Garana.
Andrzej Jagodzinski (clape), cel care a fondat trupa in 1993,...   (36 afisari)
Carte rara la Polirom
-- "Si hipopotamii au fiert in bazinul lor", roman tradus de curand in colectia "Biblioteca Polirom", este o carte rara atat prin destinul, cat si prin semnificatia ei. Volumul scris de J. Kerouac si W.S. Burroughs in 1945 a fost descoperit de-abia anul trecut.
   (232 afisari)      1 comentariu
Costumul si moda
Prof. Adina Nanu va face, azi (orele 19.00), o incursiune in istoria costumului si a modei, in cadrul evenimentelor organizate de Fundatia Calea Victoriei. Trecerea in revista va incepe, potrivit Agerpres, in 1900 - perioada Art Nouveau - si va trece prin perioada interbelica, ajungand la moda din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, continuand cu stilul New Look si Rock'n Roll din anii '50-'60, cu moda Pop si Hippies din urmatoarea decada si cu Punkul si postmodernismul...   (24 afisari)
ZIUA de altadata
-- Octavian Goga, nationalist (II)
Mai era un sat de mandra libertate si puritate romaneasca. Mandria, libertatea si puritatea de neam au fost cei trei dascali de nationalism, de rasism pe care Goga i-a gasit in insasi structura etnica a satului sau natal. Nu e de mirare atunci, ca, in avizul intregei critici, dansul a devenit cel mai mare poet al satului romanesc, dupa Cosbuc. Aceasta poezie putea fi o poezie fericita, de idila sau pastel, cum gasim la Cosbuc sau Alecsandri; si a...   (23 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Retrospectiva fara granite
Dan-Mihail Acostioaei, Sandor Bartha, Matei Bejenaru, Anca Benera, Irina Botea, Alexandra Croitoru, H-arta Group, Yvette Martini, Ioana Nemes, Cristina Maria Passima, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Cosmin Pop, Marilena Preda Sanc, Elena Scutaru, sub.Real (Calin Dan&Iosif Kiraly) sunt artistii care participa la expozitia retrospectiva organizata de KulturKontakt Austria cu ocazia implinirii a doua decenii de la infiintare. Intitulata "Grenzelos" (Fara...   (30 afisari)
  2009-07-15 13:00 
   (228 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum acopera PDL scandalul Iacob Ridzi (3808 afisari)
 Sclavi pe plantatia hipermarketurilor (3468 afisari)
 Tradatorii (3347 afisari)
 Ujpest-Steaua la Digi Sport (2826 afisari)
 Basescu si MAE condamna consulul-porno (1113 afisari)
 Orgie intr-un conac de epoca: 350 de oameni au facut sex (3260 afisari)
 Pentagonul confirma indirect ca Obama este un presedinte ilegitim (2745 afisari)
 A fost data afara pentru ca era prea sexy (2424 afisari)
 Traian Basescu: Unirea dintre Romania si R. Moldova este posibila, daca si cetatenii o vor dori (2393 afisari)
 Si-a aruncat buchetul la nunta si a facut un avion sa se prabuseasca (2050 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01366 sec.