Ziua Logo
  Nr. 4448 de joi, 29 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Viceprimar de REBU
-- Mircea Raicu este noul adjunct al primarului Capitalei * El a luat locul lui Razvan Murgeanu, ajuns secretar de stat
Consilierul general PDL Mircea Raicu a preluat, ieri, functia de viceprimar al Capitalei de la Razvan Murgeanu, care a renuntat la acest post in favoarea celui de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii...   (345 afisari)
Lasati sa moara
-- Bolnavii cronici din Bucuresti si din tara reclama situatia alarmanta in care se gasesc deoarece, de mai bine de doua saptamani, medicamentele de care au mare nevoie pentru a supravietui nu se gasesc nici in farmaciile cu circuit liber si nici in farmaciile din spitale.
Problemele au debutat la inceputul anului, cand distribuitorii de medicamente au sistat importurile nemultumiti de faptul ca euro atinsese o valoare de patru lei, iar preturile medicamentelor erau calculate...   (182 afisari)
Sperante pentru gemeni
Ministerul Muncii promite ca va analiza legislatia privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul in care se nasc gemeni sau tripleti.
Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Muncii, Mariela Neagu, autoritatile vor discuta OUGnr.148/2005 si "se va avea in vedere si...   (109 afisari)
Ancheta la Iasi
-- Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Iasi a inceput o ancheta interna pentru a determina condiitile in care un bolnav seropozitiv a plecat din unitatea medicala cu propriul sange recoltat in eprubete, pentru a face o serie de analize la un laborator particular.
Medicul care l-a trimis pe seropozitivul HIV la plimbare prin oras cu eprubetele de sange a fost sanctionat. Managerul spitalului, prof. dr. Carmen Dorobat, a recunoscut ca transportul necorespunzator...   (127 afisari)
Stiri pe scurt
Norme pentru spitale
Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, au finalizat normele metodologice prin care spitalele din Capitala vor trece in coordonarea Primariei. Astazi, Ion Bazac, ministrul Sanatatii, va prezenta Guvernului proiectul de act normativ. "Am creat un proiect pilot, prin care vom transfera in competenta autoritatii locale managementul asistentei medicale in 18 spitale din Capitala. Este un pas important in cadrul procesului...   (111 afisari)
  2009-01-29 08:36 
Sindicate: Guvernul nu mai concediaz 20% din angajaii administraiei centrale, dar taie din sporuri i alte beneficii
Dup negocierile de la Cotroceni, preedintele Alianei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat miercuri seara c Guvernul a garantat c se va renuna la msura disponibilizrii a 20% din angajaii din administraia central, dup ce impreun au gsit soluii pentru salvarea locurilor de munc. Acesta ca precizat c sindicatul su a fcut concesii in alte privine, fiind de acord cu...   (1120 afisari)      1 comentariu
  2009-01-29 14:00 
Pensiile din sistemul public cresc cu 5% in 2009, in doua transe
Pensionarii din sistemul public vor primi in 2009 o crestere de 5% a pensiilor, in doua transe, de 3% in aprilie si 2% in octombrie, ceea ce duce la cresterea punctului de pensie la 42 - 45% din salariul mediu brut, potrivit Mediafax, preluat de "Adevarul".
Pentru pensionarii din sistemul public, in 2009 va exista o crestere de 5%, in doua transe, respectiv 3% in luna aprilie si 2% in luna octombrie, ceea ce duce la o crestere a...   (436 afisari)
     2 comentarii
  2009-01-29 15:56 
Educatia a primit 6% din PIB, in bugetul pe 2009
-- Punctul de pensie ar putea creste la 43,3% din salariul mediu
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Educatia a primit 6% din PIB, in bugetul pe 2009, inclusiv veniturile proprii. In ceea ce priveste majorarile salariale, ministrul a afirmat, ca vor fi legate de "criteriile de performanta". "Am respectat legea. Avem un buget, impreuna cu veniturile proprii, de 6% din Produsul Intern Brut. Referitor la majorarile salariale, va trebui...   (585 afisari)      1 comentariu
  2009-01-29 16:06 
Ludovic Orban: Bazac a avut si are contracte cu 21 spitale din tara
Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut intr-o emisiune la RealitateaTV, ca actualul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, in calitatea sa de administrator delegat al firmei S.C. Inox S.A., a avut si are contracte cu 21 de spitale din tara.
"Despre Ionut Bazac, de exemplu, s-a spus ca este vanzator de Ferrari si mai stiu eu ce, dar nimeni n-a spus ca in calitate de administrator delegat la SC Inox S.A. a avut si are contracte...   (806 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii crizei mondiale (3073 afisari)
 Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice (3029 afisari)
 Normele Politiei Politice (1720 afisari)
 Nemuritorul de la Finante (1629 afisari)
 Hitler in ipostaze inedite (1476 afisari)
 Britanicii recunosc: Se uita la filme porno cand sunt la serviciu! (4218 afisari)
 O fetita doarme de 80 de ani, in catacombele unei manastiri din Palermo (4014 afisari)
 Orlando Bloom arata groaznic! (2949 afisari)
 Traian Basescu a fost deranjat de autocolantele purtate de unii magistrati la ceremonia de la Cotroceni (2534 afisari)
 Patrick Swayze renunta la tratamentul impotriva cancerului, decis sa moara ca un cowboy, cu cizmele in picioare si fara regrete (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04533 sec.