Ziua Logo
  Nr. 4448 de joi, 29 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Monodrama Florinei Cercel
-- Spectacolul "Camerista" se joaca de ceva vreme, cu succes, la Teatrul National Bucuresti. "Camerista" este binecunoscuta actrita Florina Cercel, care ne-a povestit cate ceva din culisele unei cariere incepute odata cu "promotia de aur".Au trecut 40 de ani de la debutul pe scena Teatrului National, unde jucati in continuare.
Ce amintiri va leaga?
Eu am absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti in '64 si am facut parte dintr-o promotie denumita pe parcursul timpului "promotia de...   (597 afisari)
Cartile anului 2008
Exhaustivitatea expresiva
-- Anul editorial 2008 ne-a rezervat multe si placute surprize. Una dintre ele, prin amploare, substantialitate si impecabila scriitura critica este, fara nici o indoiala, Istoria literaturii romane. Dramaturgia a lui Mircea Ghitulescu, aparuta initial la Editura Academiei si reeditata intr-un tiraj mai mare la tot mai vioaia Editura Tractus Arte.
De mult n-am mai citit un eseu critic care sa-mi lase in asemenea masura impresia ca-si epuizeaza subiectul - si asta fara sa-mi vaduveasca o clipa placerea lecturii. Desi are aproape o mie de pagini (in...   (82 afisari)
Bordeianu revine la Phoenix
-- Mony Bordeianu va sustine astazi doua concerte la Cluj Napoca alaturi de formatia pe care a fondat-o cu peste 40 de ani in urma, Phoenix.
Este vorba despre un eveniment de promovare a albumului "Back To The Futur" care cuprinde 13 piese, zece dintre ele compuse de Mony Bordeianu in Statele Unite si Germania, celelalte trei fiind compozitii...   (249 afisari)
Stiri pe scurt
Descendentii Cantacuzino
Expozitia "Legaturi de sange" a artistei Ilinca Cantacuzino si a bunicului sau, George Matei Cantacuzino, doi membri ai aceleiasi familii care nu s-au cunoscut niciodata, va fi deschisa, incepand de azi, la Muzeul National Brukenthal din Sibiu. Vor fi expuse lucrari ale artistei britanice de origine romana si ale bunicului sau, arhitectul si artistul George Matei Cantacuzino, inchis din motive ideologice intre anii 1948-1953. Prin intermediul expozitiei,...   (60 afisari)
  2009-01-29 17:55 
CRONICA DE FILM: Milk - Pretul curajului
-- Distributie: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin; Imagine: Harris Savides; Montaj: Eliott Graham; Regie: Gus Van Sant
Gus Van Sant este un regizor foarte imprevizibil. Dupa ce in anii '90 a realizat "Good will Hunting" si "Finding Forester", filme cu succes la public, Van Sant a trecut la un altfel de cinema, mult mai experimental. Peliculele sale "Gerry" si "Last days" sunt o dovada a faptului ca filmul continua sa fie deschis la inovatie. Cea mai recent...   (363 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii crizei mondiale (3073 afisari)
 Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice (3029 afisari)
 Normele Politiei Politice (1720 afisari)
 Nemuritorul de la Finante (1629 afisari)
 Hitler in ipostaze inedite (1476 afisari)
 Britanicii recunosc: Se uita la filme porno cand sunt la serviciu! (4218 afisari)
 O fetita doarme de 80 de ani, in catacombele unei manastiri din Palermo (4014 afisari)
 Orlando Bloom arata groaznic! (2949 afisari)
 Traian Basescu a fost deranjat de autocolantele purtate de unii magistrati la ceremonia de la Cotroceni (2534 afisari)
 Patrick Swayze renunta la tratamentul impotriva cancerului, decis sa moara ca un cowboy, cu cizmele in picioare si fara regrete (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01175 sec.