Ziua Logo
  Nr. 4445 de luni, 26 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Filme verzi printre brazi
-- Intre 17-19 ianuarie, Centrul International de Conferinte "Casino" din Sinaia a gazduit un generos si inedit eveniment cinematografic, un adevarat festival alcatuit din cateva dintre cele mai recente filme documentare si de fictiune dedicate ecologiei. Nu se putea loc mai bine ales pentru aceasta tema decat Sinaia unde, dupa cum spunea in deschiderea evenimentului primarul Vlad Oprea, municipalitatea a luat, in ultimii ani, foarte in serios tema asigurarii unui mediu de viata sanatos.
Peste o suta de invitati, cineasti de la noi si din multe tari ale lumii, institutii, ONG-uri si critici au trecut in revista, timp de trei zile, o colectie de variate filme, dintre care numeroase de lung-metraj,...   (105 afisari)
Dragostea de dupa razboi
-- In cadrul seriei CineCluburilor Next, cinematograful Elvira Popescu prilejuieste azi, de la ora 19.00, proiectia filmului "Grbavica/ Sarajevo, dragostea mea" (foto) semnat de regizoarea Jasmila Zbanic.
Filmul de debut al Jasmilei Zbanic se concentreaza pe urmarile dureroase ale Razboiului din Balcani asupra unei femei si a fiicei sale. Esma, una dintre victimele violurilor soldatilor sarbi, traieste...   (138 afisari)
Cine a comandat asasinarea lui Culianu?
-- Sala Aula Magna a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi gazduieste incepand de azi si pana vineri, de la ora 15.30, o serie de proiectii, parte din programul "Saptamana memoriei" dedicata savantului Ioan Petru Culianu.
Filmele au ca scop elucidarea unor dosare din perioada comunista, a caror ancheta a fost intrerupta sau nefinalizata. "Culianu in tara lui Ceausescu" (prima parte a serialului omonim) si cea de-a doua...   (811 afisari)      2 comentarii
Bunele maniere ale Holocaustului la Teatrul Evreiesc
-- Teatrul Evreiesc de Stat va oferi astazi, de la ora 19.00, o "O Lectie de bune maniere" in lectura actritei Maia Morgenstern (foto), spectacol dedicat "Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului".
Scrisa de Jean Claude Grumberg, "O lectie de bune maniere" este o satira amara si lucida la adresa textelor incitand la intoleranta si anti-semitism care arata cum poate fi manipulata opinia publica. Conform...   (213 afisari)      3 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Directive cu caracter economic (II)
Numai plecand de la realitati, putem, pe de o parte, alcatui programe realizabile, iar pe de alta parte putem evita munca inutila si sterila care descurajeaza si provoaca perderi de timp si de avutii. Viata economica nu se va putea insanatoti, atata timp cat va fi coplesita de o fiscalitate salbateca, complicata si improvizata sub presiunea necesitatilor bugetare. Ea este principala cauza a dezechilibrului dintre preturile agricole...   (39 afisari)
Stiri pe scurt
Negustorul de umbre
Teatrul National Radiofonic organizeaza azi, de la ora 11.00, auditia spectacolului tragi-comic "Negustorul de umbre" de Carmen Olaru, in viziunea regizorala a lui Razvan Popa. Spectacolul subliniaza debutul radiofonic al dramaturgului Carmen Olaru, realizat in cadrul proiectului "Dramaturgi romani contemporani", coordonat de Magda Dutu. Piesa vorbeste despre alienare, sub toate formele ei, prezentand o lume in care singurul instrument de comunicare este jocul,...   (74 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Linsaj marca Felix (3027 afisari)
 Moarte intelectualilor (2754 afisari)
 Deparazitati scoala! (1695 afisari)
 Capusele explodeaza (1656 afisari)
 Vatafi la invatamant (1449 afisari)
 Lista celor 25 de vinovati pentru criza financiara mondiala (4495 afisari)
 Nina Iliescu detine secretul tineretii vesnice (3863 afisari)
 Noua senzatie Playboy, o satena cu ten masliniu! (VEZI FOTO) (3488 afisari)
 Si-a ucis nevasta dupa ce a prins-o cu amantul in casa - VIDEO (2744 afisari)
  Rebelii din PSD vor infiintarea unei noi formatiuni politice conduse de Adrian Severin (2428 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01315 sec.