Ziua Logo
  Nr. 4407 de vineri, 5 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
»  
Horatiu despre Malaele
-- Avanpremiera filmului "Nunta muta" s-a transformat intr-un imens elogiu inchinat lui Horatiu Malaele, regizorul. Admiratorii si detractorii dintotdeauna ai lui Malaele fac acum cor comun, vocile nu distoneaza: ne aflam in fata unei opere cinematografice sublime. Sala Mare a Teatrului National fremata intr-atat de aplauze, la finalul filmului, incat artistul, putin uluit, s-a si mirat de dimensiunea succesului. Scenariul filmului, marturiseste Malaele, izvoraste dintr-o intamplare reala, petrecuta undeva la granita Realitatii cu Imaginarul. Martor - monumentala, tacuta si cinica, insasi Istoria.
Inaintea filmArilor, Malaele declara ca vrea sa faca un film care sa vorbeasca lumii despre dictatura comunista si consecintele ei care, culmea!, sa placa, in egala masura, batranului si copilului, prostului...   (462 afisari)      1 comentariu
O victorie intarziata
-- Prabusirea PRM sub pragul de 5% reprezinta incheierea unei batalii politice esentiale pentru democratia romaneasca. La sfarsitul lui ianuarie 1990, concomitent cu decizia CFSN de a se transforma din guvern in partid, se constituia si UDMR; in februarie-martie apareau "Vatra Romaneasca", PUNR si revista "Romania Mare".
La 11 martie, cand Proclamatia de la Timisoara afirma, alaturi de imperativele lustratiei, si pe cele ale descentralizarii si asigurarii tuturor drepturilor pentru toate minoritatile, vocile oficiale ale...   (776 afisari)      10 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bolovan de gatul PSD (3320 afisari)
 Uimeste-ne, Traiane! (3252 afisari)
 Mitrea s-a conversat cu Basescu (2247 afisari)
 Israelul pregatit sa atace Iranul (2156 afisari)
 Bursa zvonurilor (1891 afisari)
 Profesori surprinsi de elevi facand sex in sala de sport (4691 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din Italia! (FOTO) (4666 afisari)
 Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa: 250 de milioane de crestini, in pericol  (2770 afisari)
 SURSE: Presedintele Basescu i-ar fi dat un ultimatum lui Tariceanu sa renunte la pretentia de premier si sa intre la guvernare alaturi de PD-L (2453 afisari)
 Oficialii americani refuza sa comenteze afirmatiile analistului rus care sustine ca SUA se vor rupe in sase entitati (2045 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.