Ziua Logo
  Nr. 4407 de vineri, 5 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Iubire moscovita in cheie israelita
-- Unul dintre cele mai vechi teatre din lume, Habimah din Tel Aviv, a prezentat, marti si miercuri, la Teatrul Bulandra, in cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor, piesa "Anna Karenina" - cu Evgenia Dodina in rolul titular (foto) - montata la Bucuresti de apreciatul regizor israelian Ilan Ronen.
Un demers provocator pe care il face Ilan Ronen este punerea in scena a unui roman celebru, de o anvergura impresionanta. Aceasta versiune propune un spectacol al contrastelor, de la formalitatea rigida...   (138 afisari)
Romanii i-au cucerit pe indieni cu "Mirandolina"
-- Opera Comica pentru Copii a primit, in cadrul celei de-a noua editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului pentru Copii de la New Dehli (India), distinctia suprema a evenimentului, "Appreciation Award".
Romania a participat alaturi de alte trei tari si de India la festivitatea de deschidere, gazduita de complexul educational Bal Bhavan.
Artistii romani, coordonati de Smaranda Oteanu-Bunea, au cucerit...   (91 afisari)
Saga anticomunista
Doru Navacovici, presedinte de onoare al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi, isi lanseaza azi, de la ora 11.15, volumul "L'esplanade", in Sala Oglinzilor din sediul Uniunii Scriitorilor din Romania. Cartea intruchipeaza saga emotionanta a anilor din inchisoare si de lupta anticomunista care l-au impus...   (118 afisari)      1 comentariu
Cum sa castigi Vestul cu protagonist din Est
-- Premiata cu Orange Broadband 2008, povestea scriitoarei britanice Rose Tremain, "Drumul spre casa" (Editura Leda, traducerea Nicoleta Nedu), se tese in jurul unui emigrant est-european care-si vede visele implinite datorita experientei londoneze.
Desi autoarea si-a dorit sa-l determine mai ales pe cititorul englez sa empatizeze cu povestea imigrantului, pentru cei din Est, impactul este mult mai mare prin simplul fapt ca destinul lui Lev in Anglia contemporana...   (23 afisari)
Ochiul lui Bedros
Intre Carla Bruni si Vasile Paraschiv
-- Toate posturile de televiziune s-au napustit sa transmita "live", reluat sau multiplu comentat, luptele de culise ce se dau pentru formarea noului guvern si alegerea noului prim-ministru. Energii nebanuite sunt puse in joc, atunci cand orice e scos la mezat pentru a intra la guvernare.
Nimeni nu vrea in opozitie, toata lumea vrea sa conduca si sa decida viitorul si soarta tarii. Si poporul, si el, pe langa toata liota de politicieni, mai...   (61 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Carturesti la New York
Institutul Cultural Roman din New York (ICRNY) si Carturesti vor pune la dispozitia participantilor la Festivalul Filmului Romanesc de la Tribeca Cinemas din metropola americana, pe perioada desfasurarii acestuia (5-7 decembrie), un infopoint Carturesti. Duminica, cu prilejul lecturii publice a celei mai recente piese a Gianinei Carbunariu in cadrul Academiei itinerante Andrei Serban, spatiul Galeriei ICRNY (cuprinzand expozitia bibliofila Carturesti) va fi...   (51 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bolovan de gatul PSD (3320 afisari)
 Uimeste-ne, Traiane! (3252 afisari)
 Mitrea s-a conversat cu Basescu (2247 afisari)
 Israelul pregatit sa atace Iranul (2156 afisari)
 Bursa zvonurilor (1891 afisari)
 Profesori surprinsi de elevi facand sex in sala de sport (4691 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din Italia! (FOTO) (4666 afisari)
 Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa: 250 de milioane de crestini, in pericol  (2770 afisari)
 SURSE: Presedintele Basescu i-ar fi dat un ultimatum lui Tariceanu sa renunte la pretentia de premier si sa intre la guvernare alaturi de PD-L (2453 afisari)
 Oficialii americani refuza sa comenteze afirmatiile analistului rus care sustine ca SUA se vor rupe in sase entitati (2045 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01446 sec.