Ziua Logo
  Nr. 4406 de joi, 4 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
  2008-12-04 18:03 
CRONICA DE FILM: Triunghiul Dragostei (The edge of love)
-- Distributia: Matthew Rhys, Keira Knightley, Sienna Miller; Imagine: Jonathan Freeman; Montaj: Emma E. Hickox; Regie: John Maydbury
Regizorul John Maydbury a devenit celebru mai ales prin videoclipurile realizate in anii '80 si '90 pentru formatii si muzicieni ca The Smith, Everything But The Girl, Boy George si Erasure. "Nothing compares 2U" al artistei Sinead O'Connor ramane cel mai cunscuta ilustrare video a sa pentru o piesa muzicala....   (454 afisari)
  2008-12-04 10:43 
Universitatea din Paris pierde in Justitie manuscrise de un milion de euro, semnate Cioran
Justitia franceza a decis ca 37 de manuscrise apartinand filosofului Emil Cioran, estimate la un milion de euro si descoperite, din intamplare, de o firma de curatenie, apartin patroanei acestei societati, si nu Universitatii din Paris, care le revendica.
Printre manuscrise se afla cinci versiuni ale eseului "Despre neajunsul de a te fi nascut", una dintre operele cele mai importante ale lui Cioran, caiete...   (496 afisari)
     1 comentariu
Peste 50 de productii de arta vor fi prezentate la Festivalul Filmului Francez la Bucuresti
Din marele in micul Paris
A XII-a editie a Festivalului Filmului Francez incepe, maine, la Cinema Pro de la ora 20.00, si se anunta a fi o sarbatoare a productiei cinematografice din Hexagonul de astazi. Festivalul va debuta cu pelicula regizorului Jean-Francois Richet, "Mesrine: L'instinct de mort".
Peste 50 de filme, dintre...   (81 afisari)
     1 comentariu
Viena ne citeste
-- Caravana prezentei scriitorilor romani, sub egida Institutului Cultural Roman, la mari targuri europene de arta, continua.
Dupa Goteborg si Frankfurt, a fost randul Vienei sa gazduiasca, intre 17-23 noiembrie a.c., la "BuchWien 08", noua condeieri carpato-danubiano-pontici: Stefan Agopian, Radu Aldulescu, Adrian Chivu, Adela...   (112 afisari)
Muzica de iarna si comunitati reunite
-- Palatul Copiilor este astazi gazda primei editii a Festivalului de Muzica de Iarna, care are ca tema "Intalnire intre civilizatii".
Villancicos si colinde vor fi interpretate alaturi de cantecele traditionale ale poporului israelian si ale comunitatilor musulmane si tiganesti care traiesc in Romania. La acest festival vor participa...   (169 afisari)
Dubla ruseasca la Cluj
Teatrul Bulandra va invita azi si maine (ora 19.00) la Cluj pentru a viziona in cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa spectacolul "Crima si pedeapsa" (foto) de F.M. Dostoievski, in regia lui Yuriy Kordonskiy.
Din distributie fac parte numai actori tineri: Marius Manole si Relu Poalelungi,...   (52 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Se intemeiaza armata romana moderna (II)
Asadar, la chemarea pentru modernizarea armatei si pentru apararea granitelor, au raspuns numeroase piepturi si au venit bani din toate partile. Dar vechile obiceiuri romanesti n'au fost parasite. S'au irosit si elanurile si dania natiunii, iar armata n'a progresat asa cum o voiam toti. S'au facut unele...   (167 afisari)
   (38 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Totul pentru Front (3200 afisari)
 Guvernul de sacrificiu (2856 afisari)
 Lista alesilor (1690 afisari)
 Savanta terorista (1568 afisari)
 Rusia sperie NATO (1429 afisari)
 Menajera lui Hitler: Fuhrerul era o persoana fermecatoare si un om bun (2774 afisari)
 Cativa tarani din Transilvania sunt imaginea populatiilor indigene sarace, intr-o reclama controversata la Burger King - VIDEO (2405 afisari)
 Rochiile "Transformer" care te lasa in pielea goala! (2217 afisari)
 Un caine a salvat viata altui... caine VIDEO (2151 afisari)
 Unsprezece caini au mancat timp de de cinci zile din cadavrul stapanului lor - VIDEO (1959 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02228 sec.