Ziua Logo
  Nr. 4401 de vineri, 28 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Alba-ca-Zapada si cei sapte calugari
-- "Alba ca zapada", un spectacol de dans contemporan al companiei Ballet Prelojcaj din Franta, va avea trei reprezentatii in acest weekend (azi si maine ora 19.30, duminica ora 17.00) la Teatrul National din Bucuresti. Renumitul coregraf francez de origine albaneza, Angelin Prelojcaj, i-a reunit pentru acest proiect pe toti cei 26 de dansatori ai trupei lui intr-un spectacol vizual, pe cele mai frumoase pagini simfonice ale lui Gustav Mahler.
"Imi doream foarte mult sa spun o poveste, sa deschid o paranteza feerica si fermecata. Asta ca sa nu cad in rutina, fara indoiala. Dar si pentru ca ador basmele, ador povestile, ca noi toti de altfel....   (179 afisari)      1 comentariu
Epocile creative coincid cu crizele
-- Emil Stratan (foto), curatorul Galeriei de Arta "Eleusis" din Iasi, a avut ideea sa-si treaca in contul neastamparului cultural-managerial si un festival de poezie, a carui prima editie va avea loc intre 28 noiembrie si 1 decembrie. Festivalul de Poezie "Eleusis" va avea si un subtitlu tandru-ludic: "Prima petrecere cu poezie, prieteni si trufe de ciocolata". Vor participa cateva generatii de poeti si, bineinteles, vor decernate premii.
Te-au manat ingerii lirici ai Iasiului sa organizezi un festival de poezie?
Dupa cum stii, am inceput cu "ingerii" artelor vizuale, am continuat cu cei ai muzicii si am ajuns, iata, si la cei ai poeziei,...   (135 afisari)
     1 comentariu
Romanii si "Lumea libera"
-- Scriitoarea Mihaela Albu si-a lansat marti seara cartea "Memoria exilului romanesc: ziarul <<Lumea libera>> din New York", o premiera in literatura scrisa, in care consemneaza istoria inedita a unei publicatii din diaspora.
"Lumea libera" a aparut in 1988 si a fost nu numai un ziar de informatie, ci si de atitudine. Asa cum spune poetul si eseistul Dan Anghelescu in prefata cartii, "paginile ziarului devin acum documente...   (112 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Cosovei aniversatul
In Cafeneaua "La Muzeu", de la orele 18.00, se vor intalni in aceasta dupa-amiaza o seama de prieteni pentru a-l sarbatori pe scriitorul Traian T. Cosovei. Acesta va sustine un recital de poezie, Augustin Fratila va canta, Cornelia Maria Savu si Dan Mircea Cipariu vor fi amfitrioni. (L.D.)
Orasul pe chipuri
Incepand cu orele 13.30, la Muzeul National de Arta Contemporana din Capitala este programata, azi, masa rotunda cu tema "Orasul de pe chipurile noastre"....   (58 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Norme pentru mame (2367 afisari)
 11 septembrie in India (2329 afisari)
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (1998 afisari)
 Site-uri care promoveaza anorexia (1849 afisari)
 Mistretul domestic (1650 afisari)
 Ghici cine este vedeta care si-a pierdut chilotii pe covorul rosu? (2610 afisari)
 Se simte rau: Patrick Swayze si-a luat ramas bun de la familie si prieteni (2535 afisari)
 The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria (2129 afisari)
 Cercetatori italieni, coordonati de o romanca, au descoperit cauzele epilepsiei (1589 afisari)
 Si-a trezit nevasta din coma, muscand-o de degetele de la picioare (1377 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01123 sec.