Ziua Logo
  Nr. 4376 de joi, 30 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Mircea Daneliuc da cu tifla criticii
-- Regizorul refuza prezenta sa in "Top 10 - Cele mai bune filme romanesti"
Desi este singurul regizor care are doua filme in clasamentul alcatuit de 40 dintre criticii afiliati Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) si Asociatiei Criticilor de Film (ACF) - "Proba de microfon"...   (359 afisari)      3 comentarii
Femeile cineast la putere
Asa cum anticipam in prima mea corespondenta de la Festivalul de la Valladolid, a 53-a editie a competitiei spaniole de film este una cu mari ambitii.
Strategia asaltului de seductie asupra spectatorilor si-a confirmat eficienta: cozile la bilete se intind pe toate laturile Teatrului Calderon - unul...   (96 afisari)
Samanta de scandal
Caragiale, al doilea exil
-- "Si ce veTi face cu lucrarea daca nu veti reusi sa treceti de acest blocaj birocratic?", a intrebat reporterita. "Ce sa fac?!" - a raspuns sculptorul Ion Bolborea. "O trimit in exil, la Berlin".
E vorba de una dintre cele mai impresionante lucrari de arta monumentala turnate vreodata in Romania. Urmeaza sa fie instalata in fata Teatrului National Bucuresti. Este un grup de personaje din Caragiale,...   (206 afisari)
Stiri pe scurt
Franturi din viata
Lucrari de-ale lui Horia Bernea (care ar fi implinit 70 de ani) - in marea lor majoritate daruri facute prietenilor: schite, desene, acuarele, lucrari mici, uneori fragmente - vor fi expuse in cadrul expozitiei "Gesturi potrivite" care se va deschide azi, la ora 17.00, la Sala "Irina Nicolau" de la Muzeul Taranului Roman (MTR). Pictorul asternea pe hartie idei, ganduri, nedumeriri, nemultumiri, sperante si solutii pentru Muzeul sau (MTR a fost infiintat de catre...   (68 afisari)
  2008-10-30 17:24 
CRONICA DE FILM: Citeste si arde (Burn after reading)
-- Distributia: John Malkovich, George Clooney, Brad Pitt; Montaj: Ethan Coen & Joel Coen; Imagine: Emmanuel Lubezki; Regia: Ethan Coen & Joel Coen
2008 ar putea fi numit anul fratilor Coen. Dupa ce "No country for old men" le-a adus patru Oscaruri (pentru film, regie, scenariu plus cel mai bun actor in rol secundar castigat de Javier Bardem ), a urmat in toamna acestui an lansarea unei noi pelicule . "Burn after Reading" e o comedie neagra in...   (548 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Romania sub asediu (5190 afisari)
 Fiintele supranaturale si craniile lor (2551 afisari)
 Cravasa lui Basescu (2189 afisari)
 Noiembrie negru (1908 afisari)
 PSD in propria capcana (1872 afisari)
 Strasbourg : Dezmat si prostituate pentru parlamentarii europeni (3859 afisari)
 In atentia barbatilor Columbeni: Nevasta tanara cu soferi se... intretine! (3628 afisari)
 Inima lui Brad Pitt bate pentru Diane Kruger, cea care l-a vrajit in timpul filmarilor la Troia (3344 afisari)
 A inteles ca de Halloween trebuie sa te dezbraci! (2966 afisari)
 Textila albastra cu semiluna a fluturat degeaba in Harghita: Referendumul pentru autonomie a "picat" la Sfantu Gheorghe (2490 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01090 sec.