Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
   (159 afisari)
Arhitectura si dadaism
-- La Libraria Carturesti s-a lansat cartea bilingva "Marcel Iancu - Biroul de Studii Moderne" in care sunt publicate contributii ale unor cercetatori si arhitecti, fotografii si documente referitoare la constructiile lui Marcel Iancu. Cartea este un efort reunit de a studia atat arhitectura cladirilor din Bucuresti, cat si evolutia profesionala a lui Marcel Iancu dupa emigrarea in Israel.
Pentru romani, activitatea sa din Israel nu era prea bine cunoscuta, si avem in sensul acesta contributia lui Raya Zommer, director al Muzeului Janco Dada din Ein Hod: "In 1953, Iancu a adus acolo primul...   (150 afisari)
Bunul simt ca ironie
-- Mai rar un matematician (si mai ales unul implicat in cercetarea la varf din domeniul sau) sa scrie, literar, bine. Pana mai ieri-alaltaieri nu cunosteam decat unul, pe acad. Solomon Marcus, a carui rubrica saptamanala din defuncta "Viata studenteasca" o citeam de fiecare data cu mare placere. Si iata ca-l descopar in urma cu cateva zile, intr-o carte ("Varietati conexe", editura Curtea Veche, 2008), pe Liviu Ornea.
Stiam o buna parte din articolele sale din "Dilema veche" si "Observator", dar numai acum, adunate intr-un volum, mi-am dat seama ca dau masura asupra unei viziuni coerente, indiferent de subiectele abordate....   (170 afisari)      1 comentariu
   (56 afisari)
Stiri pe scurt
Viata in roz
De la orele 19.00, va rula, azi, la Cityplex in cadrul CineClubului NexT filmul biografic despre Edith Piaf, "La Vie en rose / La Mume", in regia lui Olivier Dahan, cu Marion Cotillard in rolul principal. Invitat este Adrian Vancica (actorul ce il interpreteaza pe Vali Iordache in "Boogie" al lui Radu Muntean). Dupa proiectie, discutia va fi moderata de criticul Andrei Gorzo. Intrarea este
libera. (L.D.)
Public si pescarus
Auditia cu public a spectacolului radiofonic...   (54 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02148 sec.