Ziua Logo
  Nr. 4372 de sambata, 25 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
»  
Cominternul impotriva Romaniei
Istoricul american Larry Watts ofera cititorilor nostri de aceasta data o analiza asupra rolului jucat in Romania de Comintern - a III a Internationala Comunista creata de URSS pentru "exportul revolutiei". De fapt Cominternul nu a fost altceva decat o retea globala de spionaj, folosita ca atare de bolsevicii...   (1190 afisari)      5 comentarii
   (1076 afisari)      3 comentarii
Hemingway informatorul FBI
-- Participant direct la ambele Razboaie Mondiale, cunoscutul scriitor american Ernest Hemingway a intrat in atentia F.B.I. datorita presupuselor sale legaturi cu Partidul Comunist, fapt ce nu a fost insa dovedit. In anul 1942 scriitorul devine informator al F.B.I. in Cuba, una dintre misiunile sale fiind aceea de a supraveghea activitatea submarinelor din zona. Informatiile obtinute de Hemingway erau trimise Ambasadei S.U.A. din Cuba si F.B.I. sub forma unor rapoarte. Pe 1 aprilie 1943 activitatea lui Ernest Hemingway ca informator se incheie, avand in vedere faptul ca rapoartele sale au fost considerate de F.B.I. ca fiind nesatisfacatoare.
Banuit de comunism
Principalele motive pentru care Ernest Hemingway a intrat in atentia F.B.I. au fost doua: presupusele sale legaturi cu Partidul Comunist din timpul Razboiului Civil Spaniol, care ar...   (505 afisari)
     2 comentarii
Mesaje iredentiste neconventionale
-- Pe langa mijloacele clasice de comunicare sunt folosite tot mai intens canalele neconventionale sau paralele prin care sunt transmise mesajele politice. Ideea existentei unui "tinut secuiesc" este promovata prin orice cai: de la tricourile echipelor de hochei, la organizarea de sondaje sociologice numite referendumuri, organizarea de concerte rock sau crearea de scandaluri artificiale.
Vorbind despre mijloacele de comunicare, manipulare si persuasiune, Kevin Hogan, Doctor in Psihologie, spunea ca puterea de convingere poate fi folosita foarte usor pentru a abuza sau manipula, pentru...   (874 afisari)      2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetie pentru o Romanie moderna (2220 afisari)
 Armata Rusa incapabila (2067 afisari)
 Trimis dupa creta (1979 afisari)
 Cimitir nazist in jungla amazoniana (1687 afisari)
 Cominternul impotriva Romaniei (1190 afisari)
 Controversatul moment in care Bute a scapat de KO a fost elucidat de arbitrul meciului (2637 afisari)
 Prea multa dragoste ucide: Modelul britanic Katie Evans s-a sinucis, devastata de divort!  (2395 afisari)
 Minune a naturii: E pasare sau scoarta de copac? (2053 afisari)
 Nimfomanele crestine ne indeamna sa tinem focul aprins doar in patul conjugal (1840 afisari)
 Avion submersibil pentru Pentagon (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01948 sec.