Ziua Logo
  Nr. 4372 de sambata, 25 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Fluiditate si vitalitate
-- Gheorghe Iacob revine in galerii, dupa o indelungata absenta
Cel de-al treilea popas expozitional al lui Gheorghe Iacob, un adevarat turnir (septembrie-octombrie), dupa sala Dalles si Palatul Mogosoaia, a avut de curand loc la Galeria "Dialog" in prezenta a numerosi...   (72 afisari)
Premiera "Orfeu si Euridice"
Sfarsit de saptamana aglomerat pentru colectivul Operei Nationale Bucuresti (ONB). In desfasurarea Festivalului Uniunii Teatrelor Europene, Teatrul Bulandra, in colaborare cu Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" din cadrul ONB, prezinta azi si maine, de la ora 20.00, respectiv, 22.00,...   (105 afisari)
Jurnal public
Cesare Pavese
Intre 16-18 oct. a.c. a avut loc la Bucuresti seminarul "Cesare Pavese" organizat de Centrul pentru Proiecte Europene din cadrul Institutului "G. Calinescu" al Academiei Romane in colaborare cu Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta si Asociatia Italienilor din Romania - R.O.A.S.I., condusa de deputatul...   (132 afisari)      1 comentariu
Ochiul lui Bedros
Zorba grecul si Mihaela Radulescu
Nikos Kazantzakis, autorul cretan al deja faimosului cretan "Zorba grecul', prieten la catarama cu Panait Istrati al nostru, era un optimist incurabil. Poate de aceea a si pus ceva din aceasta incredibila bucurie de a trai si in personajul sau, devenit si vedeta de cinema prin jocul extraordinar al unui...   (532 afisari)      2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- S'a cutremurat pamantul! (II)
Se cutremura pamantul! Cum cutremurul era de 7 grade - unul dintre cele mai ridicate pe indicatoarele seismografelor - el a fost resimtit puternic, fiecare privind cum s'au crapat zidurile din case, sau case care s'au prabusit alaturi de ei. Din surse competente am aflat ca o zguduire pe verticala ar fi trebuit sa faca pagube mai mici decat o zguduire pe orizontala, miscand pamantul ca pe o tipsie pe care sunt construite case. Va vom...   (32 afisari)
Stiri pe scurt
Cioran in dezbatere
Maine, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului National, are loc conferinta cu tema "O privire relaxata asupra lui Cioran", condusa de Livius Ciocarlie. Profesorul va trata, in paralel, probleme ca: responsabilitatea intelectualului Cioran; filozof sau scriitor? Cioran si romanii; opera romaneasca versus opera franceza. Livius Ciocarlie este membru al Colegiului de Onoare al Uniunii Scriitorilor, conferentiar in numeroase Universitati si Centre culturale...   (39 afisari)
  2008-10-26 13:23 
Grigore Antipa, primul savant pe lista cetatenilor de onoare ai Bucurestilor
Omul de stiinta Grigore Antipa, decedat in 1944, este primul savant care va primi post-portem titlul de cetatean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare care va fi votat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Demersul apartine Muzeului de Istorie Naturala, care poarta numele omului de stiinta, informeaza NewsIn. Pe 11 noiembrie, data la care, in Bucuresti, se va desfasura...   (194 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetie pentru o Romanie moderna (2220 afisari)
 Armata Rusa incapabila (2067 afisari)
 Trimis dupa creta (1979 afisari)
 Cimitir nazist in jungla amazoniana (1687 afisari)
 Cominternul impotriva Romaniei (1190 afisari)
 Controversatul moment in care Bute a scapat de KO a fost elucidat de arbitrul meciului (2637 afisari)
 Prea multa dragoste ucide: Modelul britanic Katie Evans s-a sinucis, devastata de divort!  (2395 afisari)
 Minune a naturii: E pasare sau scoarta de copac? (2053 afisari)
 Nimfomanele crestine ne indeamna sa tinem focul aprins doar in patul conjugal (1840 afisari)
 Avion submersibil pentru Pentagon (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01547 sec.