Ziua Logo
  Nr. 4369 de miercuri, 22 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Recuzita de maestru
Expozitia "Maestrii scenei lirice si dramatice romanesti" propune, pana la sfarsitul lunii noiembrie, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), o incursiune in lumea teatrului si a muzicii culte autohtone. Mari actori, interpreti, compozitori si personalitati ale vietii culturale romanesti va...   (93 afisari)
Poveste romaneasca la Paris
Povestea "Printul in Palatul de sticla" si autoarea cartii, Alina Darian, au fost alese de catre Biblioteca Nationala a Frantei sa reprezinte Romania la expozitia "Turul Europei in 27 de povesti ilustrate", ce se desfasoara pana pe 3 decembrie la Paris.
Expozitia este organizata in colaborare cu tarile...   (142 afisari)
Zilele filmului macedonean
Sala Eforie a Cinematecii Romane va gazdui, intre 24 si 29 octombrie, Zilele filmului macedonean, eveniment sprijinit de Arhiva Nationala de Filme si Cinemateca Macedoniei. Spectacolul de gala cu filmul "Bal-Can-Can" va avea loc vineri, de la ora 19.00, in prezenta unor personalitati ale lumii artistice...   (71 afisari)
Gongul bate in strada
Deschiderea oficiala a Stagiunii teatrale 2008-2009 a avut loc in fata fostului Teatru National de pe Calea Victoriei (actualul Hotel Novotel). Evenimentul a fost gazduit de Radioul public, cu ocazia implinirii celor 80 de ani.
Maria Toghina, presedintele director general al Radiodifuziunii, a multumit...   (38 afisari)
Noul val in arhitectura
Decernarea premiilor Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2008 (BAB) s-a desfasurat in cadrul unui spectacol special conceput pentru acest evenimet, sustinut de o echipa tanara ce colaboreaza cu Dan Puric.
Premiul special "Medalia Presedintelui Uniunii Arhitectilor din Romania" a fost castigat de Corvin...   (179 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Un document acuzator
Va prezentam mai jos, ordinul de expulzare a romanilor din Transilvania. Documentul acesta, care se adauga la dosarul de acuzare impotriva barbariilor maghiare, este originalul unui ordin de expulzare remis unui intelectual roman din Cluj. Iata traducerea lui: Domnule,
Va expulzez, cu efect imediat, impreuna cu intreaga familie, de pe teritoriul Ungariei. Va atrag atentiunea ca, in vederea plecarii, sa luati lucrurile strict necesare (eventual...   (54 afisari)
Stiri pe scurt
Arta la concurs
In acest an, Concursul international de pictura, sculptura si arta fotografica Arte Laguna se va desfasura cu sprijinul Asociatiei MCA (Modern Contemporary Art) si studioul Arte Laguna, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. Laureatii vor expune la Treviso, Mogliano Veneto si Venetia. Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va gazdui, azi, vernisajul colectivei laureatilor de la sectiunea fotografie si va anunta...   (65 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul succesului duce la esec (3333 afisari)
 Pamela mutilata de operatii estetice (3223 afisari)
 Copos slefuieste teapa (2579 afisari)
 Merkel pipaita de Sarkozy (2198 afisari)
 Exercitiu iranian de atacare a Israelului (2111 afisari)
 Will Smith face sex cu barbati carora le plateste serviciile la casieria unei case de toleranta  (2883 afisari)
 Hagi, un nou antrenor al Stelei (2393 afisari)
 McCain, pe patul de spital (Video) (2035 afisari)
 Paruiala in toata regula intre sase liceence din Vrancea (VIDEO) (2003 afisari)
 Tupeu de MOCKBA: Romania, invitata sa reconstruiasca regiunile georgiene Apkhazeti si Oseti'i (1972 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02219 sec.