Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Adamesteanu si Obama, personaje principale ale saptamanii editoriale
Politica literaturii
Piata de carte se focalizeaza, zilele acestea, pe doua dintre personalitatile momentului, e drept, in doua colturi diferite ale lumii, care converg insa in Romania. Polirom lanseaza, azi, seria "Opere. Gabriela Adamesteanu", iar Rao il aduce pe Barack Obama cu "Indrazneala de a spera".
Dupa ce a fost...   (121 afisari)
Gratie nordica la Bucuresti
-- Finlanda este o tara despre care stim indeobste extrem de putine lucruri. Despre oamenii ei de marca sau istoria ei la fel de framantata de catre vecinii rusi. Ca si a noastra. Dar nume precum Jan Sibelius, cunoscutul compozitor, generalul Mannerheim sau politicianul-presedinte Urho Kekonnen au ramas in memoria colectiva a Europei.
Dupa ce in aceasta vara am avut prilejul sa luam contact cu lucrarile unor graficieni finlandezi, iata ca o frumoasa seara de toamna dedicata lui Sibelius ne este oferita la Palatul Cantacuzino. Faimoasa...   (96 afisari)
Tinerete cinematografica la russe
-- In ucraineana, Molodosti semnifica "tinerete" si sub aceasta sintagma s-a deschis, sambata trecuta, in capitala Ucrainei, un festival cinematografic international ajuns anul acesta la cea de a 38-a sa editie.
Manifestarea cuprinde o tripla intrecere: prima, intre studentii cineasti din Brazilia, Croatia, Germania, Statele Unite, India... nu si Romania megiesa. O a doua categorie, e cea a scurtmetrajelor de...   (76 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Posibilitatea intrarii in razboi a SUA
Unele gazete americane afirma ca cercurile militare americane din Washington ar fi "foarte preocupate" de svonurile cu privire la eventuala intrare in razboiu a Statelor Unite, care ar urma sa se produca "in cursul saptamanilor urmatoare". Daca vor intra in razboi, americanii, spune "New York Journal...   (397 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Paganini mioritic
Azi, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (ICR), va vibra cetera lui Ionu lu' Grigore, zis "Paganini", din Salistea de Sus, acompaniata de zongora lui Ion Covaci si de doba lui Ion Goga. Ionu lu' Grigore este membru al grupului vocal-instrumental Iza, se numeste Ioan Covaci, in sat i se spune Ionu' lu Grigore, Ceterasu', iar supranumele de "Paganini" l-a primit admirativ, de la ascultatorii din Germania. Spectacolul face parte din programul "Ultimii...   (54 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05404 sec.