Ziua Logo
  Nr. 4364 de joi, 16 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Schimb valutar
-- Schimb valutar, ultimul film care poarta semnatura maestrului Nicolae Margineanu, va rula in cinematografe, incepand cu 17 octombrie. Filmul este o surpriza placuta si se asteapta sa aiba un mare succes la public.
Povestea filmului este cat se poate de reala si actuala, iar cel care vizioneaza se trezeste spectator in fata unei realitati naucitoare, pe care o traieste zi de zi. Lumea corupta in care traim este cea...   (253 afisari)
Caramitru regizor de Opera
-- Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, va regiza la Opera Nationala Bucuresti (ONB) spectacolul ,,Evgheni Oneghin'' de Piotr Ilici Ceaikovski, care va avea premiera in a doua parte a stagiunii, anul viitor, anunta Mediafax.
Premiera spectacolului va avea loc pe 22 martie 2009, iar repetitiile pentru spectacol, a carui distributie nu a fost inca stabilita, sunt programate pentru inceputul anului viitor. Spectacolul se bucura...   (144 afisari)      1 comentariu
Actuale
Mme Carol, Lucian Blaga si Amos Oz
Apar cArTi dupa carti. Unele bune si foarte bune, altele mai putin. Ca sa vorbim elegant si sa nu se supere Mme Carol. Asa cum o tachina Caragiale pe Regina Elisabeta. Adica persoane supuse si ale caror gusturi sunt intangibile. Cate un Mme Carol zace in fiecare dintre noi. Despre ce este, totusi, vorba?...   (249 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Atrocitatile Maghiare din Ardealul ocupat continua (II)
Orasele ardelene sunt desertate de romani si seria suferintelor la care sunt supusi romanii e fara de sfarsit. Evacuarile iau aspectul unui adevarat schimb de populatie, executat bineinteles de unguri. Astfel, in ziua de 13 octombrie au fost expulzati din Cluj 200 de familii de romani, 6 germani si 4 italieni. Celor de mai sus trebuie sa li se adauge, pentru aceeasi zi, numeroasele familii expulzate prin punctele...   (35 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Nomazii barocului
De la orele 19.30, in aceasta seara, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Ansamblul francez "XVIII-21, le baroque nomade" va prezenta spectacolul "Codex Caioni", sustinut in cadrul celei de-a doua Stagiuni de muzica veche. Lucrarea Codex Caioni poarta numele unui organist franciscan care, timp de 30 de ani, a transcris toate melodiile si dansurile care puteau fi auzite in Transilvania secolului al XVII-lea, dar si propriile compozitii. Jean-Christophe...   (68 afisari)
  2008-10-16 17:06 
Prima editie a Festivalul International de Literatura din Bucuresti, la sfarsit de octombrie
Prima editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti va avea loc, la Muzeul Taranului Roman, intre 29 si 31 octombrie si va reuni autori din Romania, Irlanda, Polonia, Ungaria si Germania, care isi propun rescrierea hartii Europei prin prisma mobilitatii scriitorului, conform NewsIn. Publicul va avea intrarea libera.
Festivalul urmareste sa dezvolte tema multiculturalitatii si a granitelor...   (133 afisari)
  2008-10-16 17:36 
CRONICA DE FILM: Paranoid Park
-- Distributia: Gabe Nevins, Taylor Momsen; Imagine: Christopher Doyle; Montaj: Gus Van Sant; Regie: Gus Van Sant
Lumea adolescentilor a fost totdeauna un subiect fascinant pentru regizorii de film. Pe langa zecile de comedii insipide cu adolescenti care invadeaza in fiecare an marile ecrane, mai exista si pelicule care exploreaza cu adevarat universul tinerilor si nelinistile lor. Gus Van Sant prin cel mai recent film al sau se inscrie intr-o traditie inaugurata de...   (332 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Tariceanu Calin (4218 afisari)
 Pensii nesimtite pentru oameni speciali (3528 afisari)
 Mata Hari din Coreea (2496 afisari)
 Erste si Felix the Rat - beneficiarii Fondului Proprietatea (1890 afisari)
 Ager Leasing sau afaceri agere cu statul (1616 afisari)
 O fotbalista din Germania s-a facut actrita porno ca sa nu moara de foame! (5462 afisari)
 Imagini socante din timpul unui accident de parapanta, in care a murit un medic roman (4418 afisari)
 Britney Spears si-a luat geanta de fite, dar a uitat sa se epileze! (FOTO) (2111 afisari)
 Timisoara: A alergat gol pusca prin oras cerand sa vorbeasca cu Traian Basescu (FOTO) (1638 afisari)
 Musulmanii propun o alternativa la capitalism: Sistemul financiar bazat pe sharia (1593 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01316 sec.