Ziua Logo
  Nr. 4348 de sambata, 27 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
»  
Manipularea URSS
-- In iulie 1972 Agentia de Informatii pentru Aparare a SUA (Defence Intelligence Agency - DIA) a alcatuit un amplu raport de 174 de pagini intitulat "Comportamentul ofensiv controlat - Uniunea Sovietica". Autorul studiului era capitanul John D. La Mothe din cadrul Biroului pentru Informatii Medicale care a folosit pentru raportul sau atat surse deschise cat si rapoarte ale serviciilor de informatii. Scopul sau: "sa evalueze cercetarea sovietica in domeniul metodelor revolutionare de influentare a comportamentului uman si este intentionat sa fie un ajutor pentru dezvoltarea de contramasuri pentru protejarea personalului SUA sau a celui aliat". Acest raport contine o larga sectiune care se refera la cercetarile sovietice in domeniul parapsihologiei si la folosirea psihiatriei si psihologiei in politica de catre Kremlin.
Insa cel mai interesant aspect din acest raport referitor la Romania este o anexa intitulata "Analiza asupra metodelor sovietice de manipulare prin teroare fata de Romania". Este vorba de o analiza pusa...   (3119 afisari)      14 comentarii
   (433 afisari)
Scriitorii colaboratori cu securitatea
-- Doi faimosi scriitori bulgari Vera Mutafchieva si Georgi Danailov au fost deconspirati ca agenti ai serviciilor de informatii bulgare comuniste de catre comisia de la Sofia care se ocupa de dosarele secrete din perioada comunista, informeaza Sofia News Agency. Dosarele celor doi scriitori au fost verificate in iunie 2008 datorita faptului ca cei doi scriitori au candidat pentru postul de presedinte al Agentiei Guvernamentale pentru Bulgarii din Strainatate. Muftachieva a fost recrutata si a colaborat cu serviciile secrete comuniste sub numele conspirativ Atanas. Danailov a fost deconspirat si el ca fost informator, incepandu-si colaborarea in 1973 sub pseudonimul Andrei, dosarele pastrate aratand ca a fost recompensat financiar pentru serviciile aduse.
Cazul "umbrela bulgareasca"
In 1978 disidentul bulgar Gheorghi Markov era asasinat in Londra, pe podul Waterloo: un trecator l-a atins cu varful umbrelei care avea un ac de seringa prin care i-a introdus...   (558 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Manipularea URSS (3119 afisari)
 Falimentul bancar al secolului in America (2756 afisari)
 Starpiti-i pe ceausesti (1852 afisari)
 Pur-sange arab de Romania (1508 afisari)
 Baronii mosesc judetele-stat (1431 afisari)
 Se intampla in Romania: O soferita a fost la un pas sa-i calce cu masina pe politistii care i-au cerut sa parcheze regulamentar  (2677 afisari)
 Forme de viata necunoscute, descoperite in catacombele din Roma (2522 afisari)
 A scos cutitul si a taiat doi tineri pentru ca i-au furat mobilul (1790 afisari)
 Cum sa-l gasesti si sa-l pastrezi pe barbatul perfect (1686 afisari)
 Ati da 3.500 de dolari ca sa pasiti in astfel de cizme?  (1502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01592 sec.