Ziua Logo
  Nr. 4348 de sambata, 27 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Palme D'or pe DVD
-- Cristi Puiu a prezentat, in avanpremiera nationala, trei scurtmetraje de exceptie
In avanpremiera nationala, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR), au fost prezentate trei scurtmetraje, printre care si filmul lui Marian Crisan, "Megatron", marele castigator al Palme D'or la Festivalul...   (103 afisari)
Jurnal public
G. Calinescu
Am avut ocazia sa discut zilele din urma despre G. Calinescu, un critic care a provocat totdeauna, cat timp a trait si mai ales dupa disparitia sa precipitata (la 66 de ani), reactii total opuse. Unii l-au numit "divinul critic" si l-au elogiat fara spirit critic - singurul care poate indreptati si sustine...   (308 afisari)      1 comentariu
Mersul pe sarma cu zambetul pe buze
In pamfletele din "Mersul pe sarma" (Editura "Balcanii si Europa"), Carol Roman
nu se ocupa de cat rau ne-au facut altii, ci de cat rau ne putem face noi singuri. Stau si ma gandesc daca Ana il zidea pe Manole cum ar fi fost? Azi s-ar putea si asta, nu-i de mirare, ar putea spune soptit autorul.
Roman...   (71 afisari)
Stiri pe scurt
Bookfest Junior
Prima editie a Salonului de Carte pentru Copii - Bookfest Junior - la care participa peste 25 de edituri, are loc in acest weekend in Parcul Tineretului din Bucuresti. Este singurul eveniment de gen, in aer liber, dedicat copiilor si a fost initiat de catre Asociatia Editorilor din Romania. Personaje de poveste, spiridusi si zane, le vor fi parteneri de joaca celor mici in spatiul amenajat special pentru ei, pentru a-i atrage pe copii sa citeasca. Intrarea va fi...   (46 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Incepe scoala (II)
Acuma suntem in a patra! Pulpele ies afara de-un cot din pantalon. Manecile s' au scurtat. Cartea groasa, blocurile de desen, hartile si... regula de trei parca se otaresc inaintea lui Luca, cand il inveleste in hartie albastra; ca si cum i-ar zice: acu sa te vad, flacaiasule...
Si baietelul va trebui sa-si intoarca langa lampa desaga cu stiinta prinsa din anii cei dusi, sa vada daca basmele l-au deprins cu cetitul prin gazete, daca geografia...   (32 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Manipularea URSS (3119 afisari)
 Falimentul bancar al secolului in America (2756 afisari)
 Starpiti-i pe ceausesti (1852 afisari)
 Pur-sange arab de Romania (1508 afisari)
 Baronii mosesc judetele-stat (1431 afisari)
 Se intampla in Romania: O soferita a fost la un pas sa-i calce cu masina pe politistii care i-au cerut sa parcheze regulamentar  (2677 afisari)
 Forme de viata necunoscute, descoperite in catacombele din Roma (2522 afisari)
 A scos cutitul si a taiat doi tineri pentru ca i-au furat mobilul (1790 afisari)
 Cum sa-l gasesti si sa-l pastrezi pe barbatul perfect (1686 afisari)
 Ati da 3.500 de dolari ca sa pasiti in astfel de cizme?  (1502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01251 sec.